Annonce
Erhverv

Aarhus til tops i stor undersøgelse: Derfor er Aarhus en af de bedste byer i verden for iværksættere

Aarhus er et bedre sted at starte en virksomhed end storbyer, som London, New York eller Berlin. Foto: Jens Thaysen
Aarhus er rangeret som den næstbedste by i verden at være iværksætter eller lave en ny virksomhed i. Det konkluderer den britiske finansside Money i en ny stor undersøgelse.

AARHUS: Hvis du vil starte en ny virksomhed, så finder du ikke et meget bedre sted at gøre det end i Aarhus. Byen er nemlig blevet kåret til verdens næstbedste by for iværksættere.

Det skriver Erhvervsliv Aarhus.

Det er det britiske finanssite Money, som har lavet en international sammenligning mellem flere storbyer og rangeret dem efter, hvor det er bedst at lave en startup eller være iværksætter.

Annonce

Næstbedste by

Money har sammenlignet 39 storbyer på otte forskellige parametre, hvorefter finanssitet har omregnet resultatet til et pointsystem, som går mellem 0-100.

De forskellige parametre er eksempelvis skattetryk, uddannelsesniveau, internethastighed, og hvor dyrt det er at registrere en ny virksomhed.

Sammenlagt klarer Aarhus sig godt og lander på en point score på 73,7. Den eneste by, der overgår Aarhus er danske København, som Money giver en score på 77,7.

Nederst på listen ligger Milano på 28,2 point, og Aarhus slår i det hele taget mange store byer med længder. Eksempelvis får New York 44,1 point, hvilket er knap 30 point under Aarhus.

Annonce

Billig kontorplads

Ifølge Money, så scorer Aarhus især højt, fordi byen har et godt og stort universitet. Det betyder, at der er mange studerende og en stor talentmasse af ung arbejdskraft i byen. Samtidig er Aarhus en af de billigste byer i forhold til at leje kontorplads.

Det er super glædeligt med så flot en placering, som vi har fået. Det er et resultat af mange års ihærdig indsats for at gøre økosystemet i Aarhus bedre.

Mai Louise Agerskov, Incuba Aarhus

Desuden er det billigt i Danmark at registrere en ny virksomhed. Så på den måde er der masser af unge mennesker og ikke så mange barrierer mod at starte en ny virksomhed.

Desuden placerer Danmarks velfærdssystem generelt både Aarhus og København højt. Det skaber en sikkerhed og en tryghed på arbejdsmarkedet, som virksomheden ikke skal betale for, mener Money.

Infrastrukturen i Danmark er desuden god. Det gælder både transport, men også eksempelvis internethastighed. Begge dele er en stor fordel for en ny virksomhed.

Annonce

Resultat af mange års indsats

Aarhus' høje placering vækker begejstring hos Mai Louise Agerskov, som er administrerende direktør hos Incuba, som er en forskerpark og netværk for iværksættere i Aarhus.

- Det er super glædeligt med så flot en placering, som vi har fået. Det er et resultat af mange års ihærdig indsats for at gøre økosystemet i Aarhus bedre, fortæller Mai Louise Agerskov.

Mai Louise Agerskov er med til at dyrke iværksættermiljøet i Aarhus. Hun kan sagtens genkende flere af de positive parametre, som Aarhus bliver fremhævet for.

- Jeg kan se i undersøgelsen, at de også har kigget på parametre som talentmasse. Her nævner Money, de mange studerende, som Aarhus har. Rigtigt mange af virksomhederne, som vi har ved os, samarbejder med universitetet, fortæller Mai Louise Agerskov.

- Der er noget talent, som virksomhederne kan trække på. Det kan hjælpe dem med at lave analyser, og med at rekruttere nogle af de her talenter. Når man er iværksætter i Aarhus, så har man et forspring, ved at de unge bliver udklækket her i byen. Det er selvfølgelig en kæmpe fordel, siger hun.

Mai Louise Agerskov fremhæver også den billige kontorplads, som undersøgelsen også nævner. Der er flere kontorfællesskaber og netværk i byen, som gør det nemt og billigt for iværksættere at finde sammen.

- Hvis man så kigger på det med prisniveauet og tilgængeligheden af virkeligt gode tilbud, så er der jo virkeligt meget at få for pengene i Aarhus, fortæller hun.

Annonce
Kultur For abonnenter

Aarhus Street Food udvider: Ombygning giver plads til nye køkkener og flere siddepladser til gæsterne

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Salling har brudt overenskomst i mere end 20 år: Udbetalte ikke overarbejde efter reglerne

Kultur For abonnenter

Derfor kommer Muhammed-tegningerne ikke med på  museum for bladtegninger i Den Gamle By

Aarhus

Aarhus blev i første omgang snydt for det sjove sne: - Jeg er ret sikker på, I vågner op til det torsdag

Alarm 112

Politiet efterlyser ældre mand: Beder nu offentligheden om hjælp

Se videoanalyse: Regeringen vil købe sig tid, så sundhedssystemet ikke kollapser

AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 41 til 50

Erhverv

Fjerkræslagteri i Gedved er ramt af modgang: - Født optimist, det skal man være

Aarhus

1200 læger afleverer underskrifter med støtte til kollegaer: - Håndteringen af sygeplejerskernes overenskomstforhandlinger har været en katastrofe

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Aarhus

Dagens corona-tal: Rekordhøje i Danmark - stor nedgang i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Fem spørgsmål til coronaeksperten: Skal vi være bange eller glade for Omikron-varianten?

Sport

AGF forlænger kontrakten med talentfuld forsvarsspiller: Er en 'fremtidig leder'

Annonce