Annonce
Sport

Aarhus-træner: Vi skal kunne vinde på de dage, hvor vi ikke rammer vores topniveau

Nora Persson havde et par store redninger i sejren over EH Aalborg, hvor June Bøttger blev topscorer for hjemmeholdet med syv scoringer. Foto: Ole Nielsen
Aarhus United måtte slide for sejren over EH Aalborg onsdag aften, hvor det unge svenske keepertalent Nora Persson havde et par afgørende redninger til sidst.
Annonce

HÅNDBOLD: Heine Eriksen havde på forhånd talt positivt om det nordjyske kollektiv, men at det skulle blive så tæt i onsdagens opgør, havde han ikke håbet på. Faktisk skulle der et par imponerende redninger til fra det svenske keepertalent Nora Persson for at holde et godt kæmpende EH Aalborg på afstand og til sidst sikre sejren på 29-25 til Aarhus United.

Den anden sejr til århusianerne i 2020.

- Det blev en hård kamp og en kamp hvor vi måtte bruge alle ressourcer for at vinde opgøret. Vi var lidt i problemer ved 21-20, men jeg synes, at vi formåede at holde hovedet koldt i den periode. Vi gik ikke i panik, selvom de kom op og fik kontakt med os. Samtidigt var det vigtigt at få Nora Persson ind. Hun havde nogle rigtigt vigtige redninger på et par store Aalborg chancer. Jeg talte i hvert fald tre af de helt store. Vi vidste godt, at det ville blive svært, men jeg havde håbet på, at vi selv havde spillet bedre. Jeg havde håbet, at vi kunne kontrollere kampen mere end vi kom til, sagde Heine Eriksen efter kampen.

Det var især den nordjyske bagkæde, der voldte værterne store problemer. 20 af gæsterne 25 mål blev sat ind af Jenny Carlson, Hanna Åhlen og Cecilie Mørch. Gæsterne bed sig fast og kæmpede med om point indtil få minutter før tid, hvor det endelig lykkedes Aarhus United at hive sejren hjem.

- Vi har talt meget om, at vi også skal vinde de dage, hvor vi ikke rammer vores topniveau. Det er virkelig kunsten, hvis du balancerer på kanten af at komme i et slutspil og ikke gøre det. Så er det en evne, vi gerne skal have. Al kredit til Aalborg som spillede friskt til og gik efter deres chance. Vi havde talt om, at vi ville spille bredt og bruge mange spillere i dag. Det kom vi også til, men vi kom aldrig rigtigt op på det niveau, som vi ved, at vi kan spille på, sagde Aarhus-træneren, der igen pegede på sit svenske målvogtertalent.

- Det er rigtigt godt at have en spiller som Nora Persson at sende ind. Martina Thörn stod egentlig en fin kamp, men da hun ikke fik redninger i en periode, var det fedt at have en spiller som Nora. Hun fik virkelig vist noget af det potentiale, som vi ved, at hun har.

Med sejren er Aarhus United oppe på 17 point for 15 kampe.

Kvindernes liga, grundspil

Aarhus United - EH Aalborg 29-25 (14-11)

Aarhus United: June Bøttger 7, Helena Elver 6, Celine Lundbye 4(3), Annika Meyer 3, Line Ellertsen 2, Marie Aamand 2, Emma Mogensen 1, Julie Pontoppidan 1, Frederikke Hedegaard 1, Mathilde Neesgaard 1, Charlotte Mikkelsen 1

EH Aalborg: Cecilie Mørch 9, Hanna Åhlen 6, Jenny Carlson 5, Sara Kjærsgaard 3, Sofie Neldeberg 1, Anna Lillesø 1

Stillingen undervejs: 3-3, 5-6, 8-7, 11-9, 14-11, 15-14, 20-19, 24-21, 26-24, 29-25

Udvisninger: Aarhus United 2, EH Aalborg 4

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt med: For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Annonce