Annonce
Sport

Aarhus United ændrer målsætningen: Går efter slutspillet

Shoot for the stars, siger man i England. Helt så højt sigter Aarhus United ikke. Deres nye mål er såmænd bare slutspillet. Foto: Kim Haugaard

Ti point i den sidste del af grundspillet. Sådan lyder Aarhus Uniteds nye målsætning helt præcist. - Jeg er sikker på, at hvis vi får ti point, så går vi også i slutspillet, siger træneren, Heine Eriksen.

HÅNDBOLD: Sent onsdag aften gik håndboldligaen for kvinder i vinterhi. De, der ikke er landsholdsspillere og skal spille ved EM i Frankrig i december, og de, der ikke skal spille i pokalturneringens Final-4 eller deltager i internationale turneringer, har fri for betydende håndboldkampe helt ind til en gang i starten af januar.

Hvis du læser det her, er du nok en af dem, der har fulgt med, og så ved du godt, at det er gået over al forventning for Aarhus United i efteråret. Hvis du ikke har fulgt med, så er det bare ærgerligt, for så er du blevet snydt for en masse store overraskelser. For overraskelser har der været nok af.

Den allerstørste overraskelse er, den placering Aarhus United indtager i ligaen. Her har de nemlig skrabet 17 point sammen, hvilket rækker til en sjetteplads. Det er jo meget pænt, når man tilbage i sommeren meldte ud, at målsætningen var, at man ville slutte på en niendeplads.

De havde ikke regnet med, at de på den måde kunne bide skeer med holdene fra den sædvanlige top-otte. Men det kunne de. Både på hjemmebane og udebane. Med sejren de tog i Esbjerg, der ugen inden havde gennembanket Nykøbing-Falster, som kronen på værket.

Annonce

I bund og grund skal vi jo bare være glade for, at vi har puttet os selv i den her position

Heine Eriksen

Ti point

Aarhus Uniteds træner, Heine Eriksen, har da også været godt tilfreds med, hvad han har set fra sit hold indtil nu.

- Jeg synes, vi har været en vanvittig stor overraskelse og det håber jeg, at vi også kan være i anden halvdel af sæsonen, siger Heine Eriksen.

- Nu har vi et helt klart mål. Det er, at vi gerne vil spille os til ti point i anden halvdel af sæsonen. Vi er ligeglade med, hvem vi får pointene mod, det handler kun om, at vi skal skaffe pointene, siger han.

Er det ikke uambitiøst ikke at sige 'vi går benhårdt efter slutspillet', når man ser hvor I ligger i tabellen?

- Tingene adskiller jo ikke hinanden. Jeg er sikker på, at hvis vi får ti point, så går vi også i slutspillet, siger Heine Eriksen.

Nu har århusianerne vist, at de godt kan spille lige op med topholdene og tilmed slå dem. Derfor er de selvsamme hold også begyndt at se på Heine Eriksens tropper med andre briller. De bliver prioriteret på en anden måde i kampkalenderen, men det får ikke træneren til at ville ændre på noget.

- Vi skal være bevidste om, at de ser anderledes på os. Men det kan vi ikke gøre noget ved, og vi skal ikke ændre noget. I bund og grund skal vi jo bare være glade for, at vi har puttet os selv i den her position. Vi skal sådan set bare være sindssygt stolte af, at de ser anderledes på os, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce