Annonce
Sport

Aarhus United-anfører: Jeg vil være mere afgørende

Emma Mogensen vil gerne blive bedre til at tage de afgørende skud. Arkivfoto: Ole Nielsen

Aarhus United havde en flot debutsæson i ligaen. Holdets anfører, Emma Mogensen, levede ikke helt op til sine egne forventninger nu arbejder, selvom holdet præsterede godt. Derfor arbejder hun nu benhårdt på at kunne blive mere afgørende i næste sæson.

Annonce

HÅNDBOLD: Sæsonen 17-18 var den første sæson for Aarhus United. Et helt nyt hold af talentfulde unge danske spillere skulle både spilles sammen og udvikle deres talenter endnu mere. Det har været hårdt, men også udviklende og lærerigt fortæller holdets anfører Emma Mogensen.

- Vi er blevet kastet ind på banen, og så måtte vi se, hvor vi landede hver især, og det er ikke engang sikkert, at vi ved hvor endnu, siger hun.

- Det har været spændende, og jeg tror, at det er meget få, der får muligheden for at være en del af sådan en proces. Jeg har følt mig meget priviligeret over at få den mulighed, uddyber hun.

Det har dog også været hårdt at være et helt nyt ungt hold i ligaen. Uden nogle rutinerede kræfter, og uden en klar rollefordeling fra start, har holdet skulle finde svar på spørgsmål, som man plejer at kende i forskellige trupper. 'Hvem skal vi give bolden til, når der er 10 sekunder tilbage på skuduret?', 'Hvem kan bevare roen når det hele spidser til?' og 'hvem sætter den afgørende tackling på det andet holds bedste angrebsspiller?'

Annonce

Udvikler både holdet og spilleren

Noget af det, den unge anfører har været mest imponeret af, er hvor hurtigt der er blevet skabt en holdfølelse. Spillerne kæmper for hinanden. De lader ikke nogen stå alene, og der er hurtigt blevet skabt en god træningskultur.

I kraft af sin rolle som anfører, har Emma Mogensen selv lagt en stor indsats i at få tingene til at køre. Måske også en for stor indsats, hvis man spørger hende selv. I hvert fald vil hun i den kommende sæson forsøge at have et større fokus på sit eget spil. Derfor arbejder hun i øjeblikket sammen med en coach, der hjælper hende så hun mentalt står endnu stærkere. Coachen hjælper hende til at blive den håndboldspiller hun gerne vil være.

- Hvem vil du gerne være som håndboldspiller?

- Jeg vil gerne være Emma, der går forrest og er med til at afgøre tingene. Både tage det afgørende skud, men også lave den afgørende tackling og gå forrest for mit hold, siger anføreren.

- Når jeg går ind på banen, skal jeg turde at skyde den ekstra gang. Det tror jeg, at jeg har haft svært ved, fordi jeg nu har fået en anden rolle. Før kunne jeg spille lidt mere frit, men nu er der flere forventninger. Jeg har selv nogle forventninger, min træner har forventninger - alle mulige har forventninger. Jeg har skulle øve mig i at finde min selvtillid, fordi jeg ikke bare har været med på en badebillet og lige er kommet hurtigt ind og ud på banen, uddyber hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Serbisk kantspiller skifter til AGF

Aarhus For abonnenter

Utilfredsheden på Katrinebjergskolen er stor: Manglende inddragelse, dårligt arbejdsmiljø og lærerflugt

Annonce