Annonce
Sport

Aarhus United-anfører: Jeg vil være mere afgørende

Emma Mogensen vil gerne blive bedre til at tage de afgørende skud. Arkivfoto: Ole Nielsen

Aarhus United havde en flot debutsæson i ligaen. Holdets anfører, Emma Mogensen, levede ikke helt op til sine egne forventninger nu arbejder, selvom holdet præsterede godt. Derfor arbejder hun nu benhårdt på at kunne blive mere afgørende i næste sæson.

HÅNDBOLD: Sæsonen 17-18 var den første sæson for Aarhus United. Et helt nyt hold af talentfulde unge danske spillere skulle både spilles sammen og udvikle deres talenter endnu mere. Det har været hårdt, men også udviklende og lærerigt fortæller holdets anfører Emma Mogensen.

- Vi er blevet kastet ind på banen, og så måtte vi se, hvor vi landede hver især, og det er ikke engang sikkert, at vi ved hvor endnu, siger hun.

- Det har været spændende, og jeg tror, at det er meget få, der får muligheden for at være en del af sådan en proces. Jeg har følt mig meget priviligeret over at få den mulighed, uddyber hun.

Det har dog også været hårdt at være et helt nyt ungt hold i ligaen. Uden nogle rutinerede kræfter, og uden en klar rollefordeling fra start, har holdet skulle finde svar på spørgsmål, som man plejer at kende i forskellige trupper. 'Hvem skal vi give bolden til, når der er 10 sekunder tilbage på skuduret?', 'Hvem kan bevare roen når det hele spidser til?' og 'hvem sætter den afgørende tackling på det andet holds bedste angrebsspiller?'

Annonce

Udvikler både holdet og spilleren

Noget af det, den unge anfører har været mest imponeret af, er hvor hurtigt der er blevet skabt en holdfølelse. Spillerne kæmper for hinanden. De lader ikke nogen stå alene, og der er hurtigt blevet skabt en god træningskultur.

I kraft af sin rolle som anfører, har Emma Mogensen selv lagt en stor indsats i at få tingene til at køre. Måske også en for stor indsats, hvis man spørger hende selv. I hvert fald vil hun i den kommende sæson forsøge at have et større fokus på sit eget spil. Derfor arbejder hun i øjeblikket sammen med en coach, der hjælper hende så hun mentalt står endnu stærkere. Coachen hjælper hende til at blive den håndboldspiller hun gerne vil være.

- Hvem vil du gerne være som håndboldspiller?

- Jeg vil gerne være Emma, der går forrest og er med til at afgøre tingene. Både tage det afgørende skud, men også lave den afgørende tackling og gå forrest for mit hold, siger anføreren.

- Når jeg går ind på banen, skal jeg turde at skyde den ekstra gang. Det tror jeg, at jeg har haft svært ved, fordi jeg nu har fået en anden rolle. Før kunne jeg spille lidt mere frit, men nu er der flere forventninger. Jeg har selv nogle forventninger, min træner har forventninger - alle mulige har forventninger. Jeg har skulle øve mig i at finde min selvtillid, fordi jeg ikke bare har været med på en badebillet og lige er kommet hurtigt ind og ud på banen, uddyber hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce