Annonce
Sport

Aarhus United fik ørerne i maskinen i Ikast: Semifinaledrømme skudt i sænk

Celine Lundbye var tilbage efter en ankelskade, men det var ikke nok til, at Aarhus United kunne slå Herning-Ikast. Arkivfoto: Ole Nielsen
Mareridtsnederlag i kampen mod Herning-Ikast sendte Aarhus United ud i slutspilsmørket. Med sejren bookede Herning-Ikast puljens sidste semifinale billetter.

HÅNDBOLD: Aarhus United havde, allerede inden kampen mod Herning-Ikast fredag eftermiddag blev fløjtet i gang, overrasket, alle der følger den danske kvinde liga i håndbold. Det var ganske få, der havde spået, at århusianerne skulle have en plads i slutspillet.

Og der var ingen, der overhovedet havde fantasi til at forestille sig, at den nystartede klub i slutspillets næstsidste kamp stadig ville være med i spillet om semifinalen. Men med i spillet var de – lige indtil de fredag leverede en skidt præstation i Sportscenter Ikast.

Det startede ellers nogenlunde for de unge århusianere. Herning-Ikast var bedst i spillet med bolden, men Aarhus United, anført af en stærkt skydende Julie Pontoppidan, der startede kampen foran Celine Lundbye som stadig var en smule plaget af sin ankelskade, hang i og sørgede for at værterne ikke var foran med mere end to scoringer.

Mod slutningen af første halvleg satte Herning-Ikast farten en smule op, så Aarhus United ikke længere kunne holde fast. Og efter de gav slip, gik det kun en vej.

Annonce

Herning-Ikasts skyts-Englert

Herning-Ikast bragede scoringer i nettet og i den anden ende gjorde en meget velspillende Sabine Englert i målet livet surt for de århusianske skytter. Gang på gang pillede hun pynten af århusianerne på oplagte scoringsmuligheder, der kun blev mere rådvilde. Aarhus United gik til pause bagud med seks scoringer og det blev kun værre i anden halvleg.

I de 30 minutter efter pausen skød værterne sig mere og mere foran. Aarhus United forsøgte at stoppe blødningen, men spillet blev aldrig godt. Det var derfor et slukøret århusiansk mandskab, der kunne kigge på måltavlen, efter dommerne fløjtede for sidste gang. 31-19 viste de små røde lamper. Drømmen om en semifinale var afløst af en mareridtspræstation.

- Vi lykkes ikke med alle de ting vi har aftalt inden kampen. Hverken i forsvaret eller angrebet. Jeg har lidt svært ved at sige, hvad der gik galt. Vi taber med så meget, jeg ved det simpelthen ikke, sagde Julie Pontoppidan til TV2 Sport efter kampen og fortsatte:

- Det var pisse irriterende. Det var vores sidste chance for at være med i spillet om semifinalen. Vi troede virkelig på det, fordi vi slog dem sidste gang. Så det er bittert lige nu, sagde Pontoppidan.

Tomhed i pausen

Holdets træner, Heine Eriksen, fortalte, at han allerede i pausen kunne mærke, at det ville gå galt for århusianerne.

- Det er første gang i denne her sæson, at jeg har kunne stå i pausen og fornemme, at der var slukket. For det var der. Der var virkelig slukket i pausen. Af en eller anden mærkelig årsag, så tror jeg, at det her håb og den drøm om at gå i en semifinale blev slukket af, at kigge op på tavlen, se at man var langt væk, man vidste at det var Herning-Ikast på udebane. Jeg fornemmede faktisk en lille smule tomhed, sagde Heine Eriksen til TV2 Sport efter kampen.

- Mange af spillerne har ikke vundet herude før. Vi spiller bare dårlige kampe herude. Og når man sidder ude i pausen og kan se, at man er bagud med seks scoringer, og ved at man skal ind og spille videre mod et Herning-Ikast hold, der er godt spillende i dag, så er det svært, fortsatte træneren.

Aarhus United har én kamp tilbage i sæsonen. Det er mandag eftermiddag, hvor holdet møder Viborg i Stadionhallen i Ceres Park. Ingen af de to hold kan nå semifinalen.

Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Gratis AGF-billetter kan fylde stadion: Få praktisk info her

Annonce