Annonce
Sport

Aarhus United fik ørerne i maskinen i Ikast: Semifinaledrømme skudt i sænk

Celine Lundbye var tilbage efter en ankelskade, men det var ikke nok til, at Aarhus United kunne slå Herning-Ikast. Arkivfoto: Ole Nielsen
Mareridtsnederlag i kampen mod Herning-Ikast sendte Aarhus United ud i slutspilsmørket. Med sejren bookede Herning-Ikast puljens sidste semifinale billetter.

HÅNDBOLD: Aarhus United havde, allerede inden kampen mod Herning-Ikast fredag eftermiddag blev fløjtet i gang, overrasket, alle der følger den danske kvinde liga i håndbold. Det var ganske få, der havde spået, at århusianerne skulle have en plads i slutspillet.

Og der var ingen, der overhovedet havde fantasi til at forestille sig, at den nystartede klub i slutspillets næstsidste kamp stadig ville være med i spillet om semifinalen. Men med i spillet var de – lige indtil de fredag leverede en skidt præstation i Sportscenter Ikast.

Det startede ellers nogenlunde for de unge århusianere. Herning-Ikast var bedst i spillet med bolden, men Aarhus United, anført af en stærkt skydende Julie Pontoppidan, der startede kampen foran Celine Lundbye som stadig var en smule plaget af sin ankelskade, hang i og sørgede for at værterne ikke var foran med mere end to scoringer.

Mod slutningen af første halvleg satte Herning-Ikast farten en smule op, så Aarhus United ikke længere kunne holde fast. Og efter de gav slip, gik det kun en vej.

Annonce

Herning-Ikasts skyts-Englert

Herning-Ikast bragede scoringer i nettet og i den anden ende gjorde en meget velspillende Sabine Englert i målet livet surt for de århusianske skytter. Gang på gang pillede hun pynten af århusianerne på oplagte scoringsmuligheder, der kun blev mere rådvilde. Aarhus United gik til pause bagud med seks scoringer og det blev kun værre i anden halvleg.

I de 30 minutter efter pausen skød værterne sig mere og mere foran. Aarhus United forsøgte at stoppe blødningen, men spillet blev aldrig godt. Det var derfor et slukøret århusiansk mandskab, der kunne kigge på måltavlen, efter dommerne fløjtede for sidste gang. 31-19 viste de små røde lamper. Drømmen om en semifinale var afløst af en mareridtspræstation.

- Vi lykkes ikke med alle de ting vi har aftalt inden kampen. Hverken i forsvaret eller angrebet. Jeg har lidt svært ved at sige, hvad der gik galt. Vi taber med så meget, jeg ved det simpelthen ikke, sagde Julie Pontoppidan til TV2 Sport efter kampen og fortsatte:

- Det var pisse irriterende. Det var vores sidste chance for at være med i spillet om semifinalen. Vi troede virkelig på det, fordi vi slog dem sidste gang. Så det er bittert lige nu, sagde Pontoppidan.

Tomhed i pausen

Holdets træner, Heine Eriksen, fortalte, at han allerede i pausen kunne mærke, at det ville gå galt for århusianerne.

- Det er første gang i denne her sæson, at jeg har kunne stå i pausen og fornemme, at der var slukket. For det var der. Der var virkelig slukket i pausen. Af en eller anden mærkelig årsag, så tror jeg, at det her håb og den drøm om at gå i en semifinale blev slukket af, at kigge op på tavlen, se at man var langt væk, man vidste at det var Herning-Ikast på udebane. Jeg fornemmede faktisk en lille smule tomhed, sagde Heine Eriksen til TV2 Sport efter kampen.

- Mange af spillerne har ikke vundet herude før. Vi spiller bare dårlige kampe herude. Og når man sidder ude i pausen og kan se, at man er bagud med seks scoringer, og ved at man skal ind og spille videre mod et Herning-Ikast hold, der er godt spillende i dag, så er det svært, fortsatte træneren.

Aarhus United har én kamp tilbage i sæsonen. Det er mandag eftermiddag, hvor holdet møder Viborg i Stadionhallen i Ceres Park. Ingen af de to hold kan nå semifinalen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce