Annonce
Sport

Aarhus United forlænger aftalen med svensk målvogter

Nora Persson har forlænget aftalen med Aarhus United frem til sommeren 2022. Foto: Kim Haugaard
20-årige Nora Persson har gjort det glimrende i sin første sæson i Aarhus United og er blevet belønnet med en ny toårig aftale af ligaklubben.

HÅNDBOLD: Aarhus United forlænger aftalen med deres svenske målmandstalent Nora Persson. Den 20-årige keeper er blevet enig med klubben om en ny toårig aftale, der løber frem til sommeren 2022.

Persson har i efteråret været andetvalg i målet og har gjort flere gode indhop i ligaen. Blandt andet i efterårets sidste kamp på hjemmebane mod TTH Holstebro, hvor svenskeren havde flere store redninger i sejren på 28-23 over vestjyderne og helt fortjent blev kåret som kampens spiller.

I efteråret har hun stået med en samlet redningsprocent på 31,8 i 11 kampe og har været et glimrende supplement til Martina Thörn.

- Min første tid i Aarhus United har været meget spændende, og det har overgået mine forventninger, der ellers var meget store. Det er virkelig et fantastisk miljø at være en del af, og jeg var ikke i tvivl, da muligheden for en forlængelse af kontrakten kom på tale, udtaler Nora Persson i en pressemeddelelse fra Aarhus United.

Den unge keeper har fået rigeligt med træningstid i december måned, hvor hun har været den primære målvogter, mens Martina Thörn har været med det svenske landshold til VM i Japan. Persson er endnu ikke i spil til det stærkeste landshold i sit hjemland, men hun har potentialet til at blive rigtigt god, lyder det fra United-træner Heine Eriksen.

- Hun arbejder stenhårdt hver eneste dag for at blive endnu bedre og lægger hele tiden på sit niveau. Nora er allerede en dygtig målvogter, hvilket vi blandt andet så i efterårets sidste hjemmekamp mod TTH, hvor hun blev kåret som kampens spiller, og jeg glæder mig til at være med til at udfolde hendes store talent i de kommende år. Jeg er sikker på, at hun kan nå langt som målvogter, udtaler Heine Eriksen.

Kontraktforlængelsen med den svenske målvogter er den anden indenfor kort tid. I slutningen af november måned forlængede Aarhus United også aftalen med holdets venstre fløj June Bøttger for de næste to sæsoner, og ifølge klubben skulle den snart være klar med endnu en kontrakt for den kommende sæson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce