Annonce
Sport

Aarhus United gjorde det igen: Drømmen om en semifinale lever

Nora Persson leverede en pragtpræstation og reddede næsten halvdel af alle de skud, hun tirsdag aften stod overfor. Foto: Ole Nielsen.
Tirsdag aften gjorde Aarhus United præcis, hvad de gjorde i slutspillets første runde: Besejrede en svær modstander hjemme i Stadionhallen. Efter en elendig start fik århusianerne styr på defensiven, og med en stærk præstation kunne de sende Nykøbing F. Håndbold slukørede hjem.

HÅNDBOLD: Uden tilskuere på lægterne var det mest taktfaste, der tirsdag aften kunne opleves i Stadionhallen, cheftræner Heine Eriksen, der med nærmest mekanisk præcision agerede indpisker på sidelinjen.

Og måske var det lige netop det, Aarhus United havde brug for, for i kampens start blev hjemmeholdet overmatchet fuldstændig af gæsterne fra Nykøbing F. Håndbold.

Men dessinerne fra cheftræner Eriksen, der blev uddelt med særdeles rund hånd i første halvleg, hjalp, for før pausen havde århusianerne slidt og slæbt sig tilbage ind i kampen.

Og i anden halvleg gjorde hjemmeholdet så det onde ved gæsterne. Med håndbold i høj klasse leverede Aarhus United slutspilssejr nummer to. Da slutsignalet lød efter en times håndbold var stillingen således 28-26, og århusianerne kunne dermed sætte to point på kontoen.

Annonce

En femtedel af kampen i undertal

At kampen endte med at blive en sejr til hjemmeholdet, kunne egentlig godt overraske lidt. For tirsdagens opgør endte også med at være en kamp, hvor hjemmeholdet var en spiller i undertal i en femtedel af samtlige minutter.

Aftenens dommerpar var særdeles generøse med udvisningerne, så i 12 af kampens minutter måtte Heine Eriksen undvære en spiller på gulvet.

Kvindehåndboldligaen

Aarhus United – Nykøbing F. Håndbold 28-26 (13-14)

  • Aarhus United: Mathilde Neesgaard 12, June Bøttger 5, Line Ellertsen 5, Marie Aamand Sørensen 2, Marielle Martinsen 2, Annika Meyer 1, Sophia Snogdal 1
  • Nykøbing F. Håndbold: Johanna Westberg 7, Lærke Nolsøe 7, Amalie Wulff Nielsen 3, Celine Lundbye Kristiansen 3, Kristina Kristiansen 3, Nikita van der Vliet 2
  • Udvisningsminutter: Aarhus United: 12, Nykøbing F. Håndbold: 2
  • Redningsprocent: Aarhus United: Nora Persson 48 % (16/33), Martina Thörn 0 % (0/7); Nykøbing F. Håndbold: Louise Egestorp 29 % (10/35), Natasja Clausen 0 % (0/3)
  • Kampen undervejs: 4-7, 6-12, 10-12, 17-16, 21-18, 23-24.

De århusianske håndboldkvinder kæmpede dog ufortrødent videre, og specielt Mathilde Neesgaard leverede en stor præstation med scoringer i både åbent spil og på straffekast, hvor bagspilleren var kold som is.

Også June Bøttger leverede en flot kamp, selvom nordmanden i store dele af kampen spillede på højrefløjen, hvor hun altså på akavet men atletisk vis måtte afslutte med sin stærke højrehånd - en opskrift der dog alligevel gav stor succes langt henad vejen.

- Det var ikke så meget fordi, Frederikke Hedegaard ikke kan score derudefra, men hun havde nogle defensive problemer, som vi forsøgte at løse ved at flytte June derover. June er jo den her universalspiller, som bare kan løse rigtig mange opgaver. Til træning spiller hun også bagspiller og kan sagtens score derfra, fortæller Heine Eriksen.

Annonce

Målvogter med toppræstation

Men selvom Neesgaard og Bøttger var blandt kampens helt store profil, så var det svært at komme udenom målvogter Nora Persson. Helt bogstaveligt talt.

For efter en skidt start fra den normale førstekeeper Martina Thörn, der dog også var ganske prisgivet i de fleste situationer i kampens begyndelse, blev Nora Persson hurtigt sendt i aktion.

Der var forståeligt vild jubel efter Aarhus United tirsdag aften besejrede Nykøbing F. Håndbold på hjemmebane i kvindernes slutspil. Foto: Ole Nielsen.

Og svenskeren, der i næste sæson er tiltænkt en plads som førstevalg med Thörns skifte til Odense, kvitterede såmænd for tiltroen med intet mindre end 16 redninger på 33 forsøg.

- Vi ved jo bare, at Nora er en fantastisk keeper. Hun viser i dag det her høje niveau, som jeg synes, hun har vist i mange kampe. Hun har vundet en del point for os, og det gør hun også i dag. Så jeg må bare sige, at det vist ikke kan gøres ret meget bedre, kommer det efter sejren fra cheftræner Heine Eriksen.

Annonce

Drømmen om en semifinale lever

Med sejren har Aarhus United på tre kampe forvandlet et rundt nul til et flot firetal i kolonnen, der viser pointhøsten.

Det betyder samtidig, at århusianerne stadig er spillevende i kampen om at nå årets semifinaler, for århusianernes pulje ligner mere og mere end pulje, hvor alle hold kan slå hinanden - særligt når holdene har hjemmebanefordelen.

- Nu er det Viborg, der skal til Stadionhallen næste gang, men jeg tror da, at folk har respekt for Stadionhallen, og det skal de da også have, fastslår Heine Eriksen.

Nu venter der dog i første omgang en velfortjent pause for de århusianske håndboldkvinder, før de 1. maj skal spille det omvendte af dagens opgør, nemlig en udebanekamp mod Nykøbing F. Håndbold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Langt mere snert i AGF-holdet i Randers, men drømmen brast om en finale på eget græs

Aarhus

Forvirring om smittetal - men det går den gale vej: To sogne trues af tvangsnedlukning

Annonce