Annonce
Sport

Aarhus United har styr på bagkæden

Simone Petersen fortsætter karrieren i tysk håndbold efter sommerferien. Der kommer dog ikke en afløser for bagspilleren. Aarhus United holder fast i de seks, der allerede er på kontrakt til den nye sæson. Foto: Ole Nielsen
Efter Simone Petersens skifte til Tyskland, har ligaklubben besluttet, at den vil klare sig med de seks spillere, der allerede er på kontrakt i bagkæden. Jagten på en ekstra keeper fortsætter dog.

HÅNDBOLD: Aarhus United bliver en bagspiller mindre i den kommende sæson. Ligaklubben har tidligere gået med tanken om at tilknytte syv til bagkæden i efteråret, men efter det tidligere på ugen kom frem, at Simone Petersen skifter Aarhus ud med den tyske topklub Metzingen til sommer og tre år frem, så fastslår cheftræner Heine Eriksen, at der ikke kommere mere til bagkæden.

- Vi henter ikke yderligere ind til bagkæden. Vi har seks spillere på kontrakt og det bliver dem, som vi kører videre med. Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi mister Simone Petersen, men jeg er ret sikker på, at det ikke bliver sidste gang, at vi ser hende i Aarhus United, siger cheftræneren.

- Nu skal hun på et eventyr i Tyskland, hvor hun kan udvikle sig yderligere og så kan jeg sagtens se hende komme tilbage til Danmark senere, siger han.

Med bagkæden lukket er blikket nu rettet mod posten som anden keeper og en eventuelt tredje stregspiller. Aarhus United er i dialog med en række emner til målet, ligesom de har talt med den nuværende stregspiller i Aarhus-truppen Edita Nukovic om hvad hun har af planer for den kommende sæson.

Aarhus United har følgende bagspillere på kontrakt i den nye sæson: Helena Elver, Julie Pontoppidan, Cecilie Lundbye, Emma Mogensen, Sofie Flader og Line Ellertsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Aarhus

Turbåd ligger stille i Aarhus Havn: Søfartsstyrelsen fandt mangler i forbindelse med sikkerheden

Annonce