Annonce
Sport

Aarhus United kan sikre sig billet til sit andet finalestævne

Aarhus United og June Bøttger kan torsdag tage springet ind i klubbens andet Final Four, hvis de vinder over TTH Holstebro på hjemmebane. Foto: Kim Haugaard
Aarhus United møder torsdag aften TTH Holstebro i kvartfinalen i pokalturneringen Santander Cup. Vinderen går videre til finalestævnet Final Four.

HÅNDBOLD: Aarhus United har torsdag aften mulighed for at spille sig til klubbens anden deltagelse i pokalturneringens Final Four. På hjemmebane tager klubben imod TTH Holstebro, hvor vinderen kan se frem til ekstra aktivitet mellem jul og nytår, når kvindernes finalestævne afvikles.

Århusianerne fik en tredjeplads i klubbens første leveår, da de vandt bronzekampen over HC Midtjylland 23-22. Semifinalen tabte de klart til København Håndbold.

Hvis Heine Eriksen og kompagni skal med til et nyt finalestævne, så kræver det en sejr over TTH Holstebro, som holdet har haft et godt tag på i de seneste to sæsoner, hvor det er blevet til tre sejre i fire opgør. Vestjyderne har dog en god bekendt af århusianerne i målet. Målvogter Ditte Vind skiftede inden denne sæson til Holstebro efter at have tilbragt to år i Aarhus.

Holstebro har haft en hård start på den nye sæson og har været oppe med tre af holdene fra den forventede top seks. Derfor er det blot blevet til et enkelt point i de første fire kampe, mens Aarhus United har hentet fire point i samme antal kampe.

Det ligner derfor en tæt affære i Stadionhallen torsdag, når kampen fløjtes i gang klokken 20.30.

- Kampen mod Holstebro bliver en 50/50-kamp. Det er en fin lodtrækning, når man ser på, hvem vi ellers kunne have trukket, sagde Heine Eriksen i sin tid, da lodtrækning i sin tid var en kendsgerning.

I torsdagens andet opgør mødes Team Esbjerg vs. Herning-Ikast Håndbold. Tirsdag aften sikrede Odense Håndbold og København Håndbold deres plads i Final Four. Fynboerne måtte dog ud i ekstra spilletid før de havde besejret Viborg HK.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Aarhus

Slagsbrødre gik løs på hinanden på gaden: Aggressiv og voldelig adfærd

Annonce