Annonce
Sport

Aarhus United lukkede efteråret ned med en sejr

Nora Persson leverede et glimrende indhop i Aarhus United målet og havde stor ære af sejren over TTH Holstebro. Foto: Kim Haugaard
Aarhus United hentede efterårets sjette sejr i kvindernes liga, da de onsdag aften vandt 28-23 over TTH Holstebro.
Annonce

HÅNDBOLD: Cheftræner Heine Eriksen har gennem efteråret haft en ambition om, at hans hold skulle hente et point i snit pr. kamp. Det ville sende Aarhus United op på 13 point efter første halvdel af grundspillet og give århusianernes en godkendt platform at starte ud fra, når kvindernes håndboldliga bliver genoptaget i januar.

Inden årets sidste ligakamp var kravet til værterne fra Aarhus United derfor ganske klart. Onsdagens kamp mod TTH Holstebro skulle ikke bare give revanche for det smertelige nederlag i pokalturneringen tidligere på året. Det skulle også sikre, at hjemmeholdet med to point kom op på det antal, som Heine Eriksen havde opstillet som mål.

Et antal, der ville være fire point ringere end i sidste sæson, hvor Aarhus United gik på julepause med imponerende 17 point i bagagen efter at have hentet syv sejre, tre uafgjorte og blot tre nederlag i de første 13 kampe.

En sejr i onsdagens kamp ville også øge afstanden til vestjyderne betragteligt i tabellen, der blot havde hentet et af sine seks point på udebane inden aftenens kamp.

Aarhus United har gjort det ganske glimrende i egen hul i år, men selvom de var betegnet som hjemmehold, så foregik onsdagens kamp i Vejlby-Risskov Hallen, hvor SK Aarhus i sin tid havde hjemmebane.

De uvante omgivelser betød dog ingenting. Aarhus United fik revanche for nederlaget i pokalturnerlingen og vandt 28-23 over TTH Holstebro.

Efter en smule startvanskeligheder med Holstebros offensive forsvar, fik Aarhus United i første halvleg fundet vej til gæsternes mål og var en overgang i front med seks mål. Det lignede begyndelsen til en mindre afklapsning, men efter Holstebros anden timeout i halvleg fik de etableret noget fart og direktehed i deres spil og kom pludselig frem til de muligheder, de ikke kunne finde i kampens første kvarter. Bedre blev det ikke af, at hjemmeholdet var alt for passive i deres forsvar og flere gange tillod skud inde under tremeteren.

Aarhus United var godt nok i front med 12-11 ved pausen, men de fleste i hallen sad med et indre billede af det seneste opgør mellem de to hold, hvor århusianerne trods gode muligheder smed sejren væk mod de godt kæmpende vestjyder.

I begyndelsen af anden halvleg fik værterne skabt ny afstand til sin modstander. Denne gang lod de sig dog ikke falde i tempo. Med gentagne opmuntringer fra sidelinjen af cheftræner Heine Eriksen, fastholdt hjemmeholdet tempoet i både forsvar og angreb og fik i en lang periode tøjlet udeholdets forsøg på at gentage første halvlegs comeback. Det skyldtes ikke mindst en god indsats af hjemmeholdets svenske målvogter Nora Persson. Det normale andetvalg i målet leverede et rigtigt godt indhop og havde flere store redninger i anden halvleg, som var med til at holde gæsterne på afstand i det meste af halvlegen.

De kom dog snigende i kampens sidste minutter. Det hjalp dem dog ikke. Denne gang holdt Aarhus United fast og sikrede sig den sjette ligasejr i efteråret.

Skanderborg Håndbold var også i aktion onsdag. Det endte med et nederlag på 26-30 til Team Esbjerg.

Håndboldliga, kvinder

Aarhus United - TTH Holstebro 28-23 (12-11)

Aarhus United: June Bøttger 8, Charlotte Mikkelsen 4, Celine Lundbye 4, Annika Meyer 4, Line Ellertsen 3, Helena Elver 2, Julie Pontoppidan 2, Marie Aamand Sørensen 1

TTH Holstebro: Laura Jensen 5, Lærke Christensen 3, Camilla Pytlick 3, Emilie Bertelsen 3, Trine Knudsen 3, Line Frandsen 2, Maria Vestergaard 1, Kaja Kamp 1, Andrea Bendtsen 1, Ilda Kepic 1

Stillingen undervejs: 1-2, 6-2, 9-3, 11-10, 18-13, 23-17, 24-21, 26-23, 28-23

Udvisninger: Aarhus United 3, TTH Holstebro 3

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Spis ordentligt!

Annonce