Annonce
AGF

Aflysninger i hobetal i Atletion: Ligahold måtte rejse udenbys for at træne før vigtig kamp

Hallerne i Atletion - her den gamle Stadionhal - benyttes ikke altid til sport. Når der er messer og koncert må sportsfolkene træne andre steder, hvilket ifølge brugerne sker for ofte. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Lejerne af stadionhallerne ved Ceres Park får aflyst deres træningstimer i massevis. Klubber oplever, at AGF - der er forpagter - prioriterer messer over det sportslige i idrætsfaciliteterne.

IDRÆTSPOLITIK: Håndboldklubberne Aarhus United og Århus Håndbold taler begge om én aflysning om ugen i gennemsnit. Håndboldklubben AGF oplever, at 20 procent af deres træningstimer bliver aflyst.

Der bliver ikke kun dyrket sport i området Atletion, som dækker over stadion inklusive løbebane og fire haller. Forpagter - AGF - afholder jævnligt messer og koncerter. Og det går ud over de daglige brugere af området.

Samtidig oplever brugerne en ufleksibel tilgang i forbindelse med AGF's Superligakampe. Det fortæller de i en evaluering af AGFs måde af forpagte Atletion på, som Århus Stiftstidende er kommet i besiddelse af.

De retter generelt en hård kritik.

- Det opleves, at mængden af aflysninger er af en størrelse, der går ud over sporten, hvilket bunder i, at det opleves, at AGFs kampe og andre events (herunder messer) prioriteres frem for ASVs aktiviteter. Forpagter er dog god til at finde alternative muligheder, svarer volleyballklubben ASV.

Århus Håndbold oplever også, at der bliver fundet alternative løsninger når træningstimer i Arena bliver aflyst. Det kan dog gå ud over andre.

- Det opleves, at mængden af aflysninger eller fejl er for høj, blandt andet var der en episode op til en ligakamp hvor Århus Håndbold overtog Aarhus Uniteds haltid og United måtte rejse ud af byen for at træne dagen før en vigtig kamp, skriver Aarhus United.

I den kommende tid kan kvindehåndboldklubben blandt andet ikke træne "hjemme" i en uge, fordi der stilles op til en koncert med Phil Collins. Senere lukker Volbeat og skole-OL hallen i ugevis. Og det skaber desuden problemer for kampafvikling i efteråret. Klubbens bestyrelsesformand Mads Winther uddyber over for Århus Stiftstidende.

- Det er et held for os, at vores samarbejdsklubber ikke kører på fuldt blus i den periode. Men det betyder, at vores spillere, som både skal passe job og uddannelse ved siden af deres håndbold, skal cykle mellem Stavtrup og Skæring for at finde en hal at træne i.

- Hvis vi går på knæ på både Dansk Håndbold Forbund og Divisionsforeningen, kan vi måske få lov til at vente med at spille vores første hjemmekamp i runde fire. Det betyder dog, at vi skal starte sæsonen med tre udekampe, og det synes vi langt fra er sportsligt optimalt, siger Mads Winther.

- Det opleves, at mængden af aflysninger er af en størrelse, der går ud over sporten.

Volleyballklubben ASV

Ulovlige aflysninger

I forpagtningsaftalen mellem AGF og Aarhus Kommune er der nedskrevet en række muligheder for at aflyse brugen af haller for de daglige brugere. Men aftalen bliver ikke altid overholdt, giver flere udtryk for i rapporten.

- Det opleves, at elite- og breddeidrætten underprioriteres både i forhold til ikke sportslige events samt i forbindelse med afvikling af AGFs fodboldkampe. Der er mange aflysninger, samt anses flere af disse af Eliteidræt Aarhus som værende i uoverensstemmelse med forpagtningsaftalen (fx blå mandag). Dertil kommer, at aflysningerne ofte er med kort frist, skriver Eliteidræt Aarhus.

AGF håndbold oplever, at forpagter ikke prioriterer deres foreningen tilstrækkeligt.

- Aflysninger sker ikke altid en måned før, selv om dette er aftalen med forpagter. Ifølge aftalen mellem AGF håndbold og forpagter kan de aflyse, såfremt forpagter vurderer, at der er behov herfor – herunder hvis der er et arrangement, som er økonomisk mere fordelagtigt, eller hvis forpagter selv skal anvende faciliteterne. Der opleves også aflysninger op til weekendarrangementer, hvilket efter AGF Håndbolds vurdering sker med henblik på at undgå overarbejdstimer, skriver håndboldklubben.

Annonce

AGF afviser kritik

Rapporten er udarbejdet af revisionsvirksomheden PWC. Og i dens konklusion opfordrer PWC Aarhus Kommune til at lave strammere regler.

- Der bør fastsættes klarere rammer for, hvornår en trænings- og kampaktivitet kan aflyses, samt hvilken kompensation der i givet fald skal ske. Aarhus Kommune kan i denne sammenhæng spille en mere aktiv rolle og sikre lige vilkår for alle brugere af faciliteterne.

AGF har fået mulighed for at svare på kritikken, men har ikke ønsket det mandag. I rapporten er de citeret for at afvise kritikken generelt:

- Det anerkendes, at der er en vis mængde aflysninger. Det vurderes dog, at disse er på et rimeligt niveau og berettigede i forhold til indgåede aftaler.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Så klip dog den hæk! Husejere får besked i øjeblikket - og det kan blive dyrt blot at kigge den anden vej

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Efter voldsomt uheld på Grenåvej: Politiet sigter bilist for spirituskørsel

AGF For abonnenter

I har gjort jer selv til grin, AGF. Kort og godt

Sport

Kojo Musah løber 29. hurtigste tid og er færdig ved OL

Aarhus

De har ventet og ventet og ventet - men nu lysner det: Efter 13 måneders corona-lukning genåbner populært bagagerumsmarked

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Samlet set er det umuligt at gå trist hjem fra Havnær

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Bisseck var bedst i AGFs pinlige exit

Aarhus

Sønderlemmende kritik af bazar i Aarhus V: Fødevarestyrelsen kvitterer med sur smiley

Østjylland

Frisør bytter salon ud med sejlbåd: Familie sætter kurs mod de varme lande

Debat

Undskyld, jeg tog så grueligt fejl: Det viste sig at være den bedste beslutning for Aarhus i 1000 år

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Østjylland

Mere vand på vej: DMI varsler risiko for skybrud og torden

Annonce