Annonce
Sport

Aarhus United overkom skodstart og leverede store resultater: - Jeg er megastolt over den sæson, vi har præsteret

Det var ikke gennem bisset spil, at Aarhus United leverede store resultater. Faktisk vandt holdet DHFs Fair Play pris for sæsonen, som blev overrakt til anfører Emma Mogensen forud for slutspilskampen hjemme mod Viborg HK. Arkivfoto: Bo Amstrup
Aarhus United havde en elendig optakt til den netop overståede ligasæson, men formåede altså alligevel at nå både slutspillet og slå langt større hold undervejs. Holdets anfører er stolt over sæsonen, mens cheftræneren påpeger, hvor vigtigt det har været at stoppe op og formulere nye mål.

HÅNDBOLD: Aarhus Uniteds sæson er ikke helt slut, men det er tæt på. En enkelt kamp mod Ringkøbing i pokalturneringen venter 12. maj. Kampene i kvindeligaen er overstået.

Sidste kamp blev en pointdeling i slutspillet mod Nykøbing F. Håndbold, som århusianerne formåede at slå hjemme i Stadionhallen. Her blev også Odense Håndbold besejret - en økonomisk mastodont i dansk kvindehåndbold med en trup herefter.

To sejre og en uafgjort i slutspillet må siges at overgå enhver forventning til, hvad det bedste århusianske kvindehold skulle formå. At man skulle nå slutspillet var faktisk slet ikke givet.

Annonce

For holdet sagde før sæsonen farvel til en række profilerede spiller, blandt andet Helena Elver og Celine Lundbye, og man måtte op til sæsonen hente fire nye bagspillere ind.

Fik trodset skodopstart

De mange nye spillere kunne mærkes i optakten til sæsonen. En af dem, der til gengæld langt fra er nye, er holdets anfører Emma Mogensen, der var den første spiller, der fik kontrakt, da klubben blev stiftet i 2017.

- Jeg er megastolt over den sæson, vi har præsteret. Vi havde en rigtig skodopstart med nye spillere og nye hierarkier. Vi havde svært ved at finde hinanden spillemæssigt. Vi havde det fantastisk med hinanden udenfor banen, for det er jo alle sammen nogle fantastiske piger, men vi havde svært ved at finde hinanden på banen, fortæller Emma Mogensen.

Aarhus Uniteds ligasæson i tal

  • Kampe: 32
  • Sejre: 13
  • Uafgjorte: 3
  • Nederlag: 16
  • Topscorer: Mathilde Neesgaard - 160 mål (tredjeflest i ligaen)
  • Flest oplæg: Line Ellertsen - 90 oplæg (ottendeflest i ligaen)
  • Bedste redningsprocent: Martina Thörn - 34,2 % (ottendebedst i ligaen)

Men da sæsonen kom i gang lykkedes det pludselig for de århusianske kvinder at finde hinanden på gulvet, og de hentede hurtigt flere vigtige point, blandt andet med en sejr over netop Nykøbing F.

- Det er måske kommet lidt nemmere de andre år, så jeg synes faktisk det er lidt paradoksalt, at det netop er den her sæson, hvor vi har leveret de bedste resultater, når jeg før sæsonen sad og tænkte, at det blev spændende, hvordan sæsonen skulle ende, fortæller Emma Mogensen.

Annonce

Tillid har været vigtigt

At Aarhus United skulle ende med at klikke så godt på gulvet, kan måske til dels paradoksalt nok tilskrives den coronaepidemi, der ellers har gjort livet for danske håndboldklubber nok så svært.

- Vi har været hinandens nærmeste, fordi vi har været på arbejde sammen. Det har også givet en tæthed, at vi har brugt hinanden mere som veninder, fortæller Emma Mogensen.

Nedlukningen har dog besværliggjort alt det, der normalt hjælper Aarhus Uniteds spillere med at komme tæt på hinanden udenfor Stadionhallen.

- Aarhus er jo en by, hvor man som team også bruger byen rigtig meget som et fællesrum. Så vi har skullet tænke nogle andre tanker i forhold til det sociale på holdet, fortæller Heine Eriksen.

Derfor har klubben og truppen været tvunget til at tænke i andre baner, og man har således brugt lokalerne i og omkring Stadionhallen ganske meget til at mødes mellem kamp og træning - og de prioriteringer har absolut givet pote for århusianerne.

- I en holdsport som håndbold er tillid også enormt vigtigt. Når man stoler på hende ved siden af dig udenfor banen, så kan man også tit tage det med ind på banen. Så tør man lidt mere at gå amok, at gøre sit allerbedste og at satse helt vildt, fordi man ved, at man har mennesker omkring sig, som man stoler på. De gode relationer, vi har fået skabt udenfor banen, har været med til at styrke vores præstationer, fortæller Emma Mogensen.

Annonce

Dygtige til at stoppe op

I løbet af slutspillet har århusianernes cheftræner ofte nævnt, hvor vigtigt det har været at overholde de interne aftaler, der før hver kamp er indgået. Aftaler der oftest har handlet om, hvilken intensitet, man skulle spille med. Den slags har været et gennemgående tema i sæsonens løb.

- Og så synes jeg, at vi har været dygtige til hele tiden at formulere, hvad vi vil i den næste periode. Vi har været dygtige til at stoppe op, kigge på hvor vi var henne, og så formulere nogle sætninger som vi kunne bruge i de uger, vi så gik ind i, fortæller Heine Eriksen.

Nu venter en enkelt pokalkamp altså, før sæsonen er fuldkommen overstået, og Aarhus United kan tage hul på en velfortjent sommerferie. Når de vender tilbage fra den, er der særligt én ting, som Heine Eriksen ser frem til.

- At få fyldt Stadionhallen og få den her Aarhus United stemning ind i hallen igen. Det har vi kunnet mærke, at vi har manglet i løbet af sæsonen, og det er noget af det, vi virkelig ser frem til i den nye sæson. Det har vi savnet, og det er noget vi alle sammen ser frem til, fortæller Heine Eriksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus

Sygeplejerskerne strejker: De første aflysninger er på vej til patienterne

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce