Annonce
Sport

Aarhus United siger farvel til landsholdsspiller: - Det har været en menneskelig beslutning

Thea Sturludottir nåede kun at spille et halvt år i Aarhus United. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Skader og manglende trivsel under corona ligger til grund for islandske Thea Sturludóttirs pludselige stop i Aarhus United. For nu lyder der et farvel, men cheftræner for Aarhus United, Heine Eriksen, håber, at det kan blive til et på gensyn i fremtiden.

HÅNDBOLD: Efter kun et halvt år i Aarhus United har islandske Thea Sturludóttir fået ophævet sin to-årige kontrakt med øjeblikkelig virkning for at vende tilbage til sit hjemland.

Klubben troede ellers de havde en mulig kommende profil i Thea Sturludóttir, da hun kom fra den norske klub Oppsal HK i sommer, men sådan er det ikke helt gået.

Skader har ødelagt store dele af sæsonen for islændingen. Først havde hun en tre måneder lang skulderskade, og derefter har hun været ramt af en overbelastning i knæet i november, som hun stadig er ramt af. Lægger man coronakrisen oveni, hvor hun hverken har kunne se venner og familie, så har det været en hård omgang for en ung spiller i et fremmed land.

Annonce

- Jeg synes, det har været svært at være så meget skadet og ikke har kunne bidrage med det på håndboldbanen, som jeg gerne vil. Corona har også gjort det svært, da jeg ikke har kunne få besøg hjemmefra og rejse hjem, når jeg vil. Jeg har kunne mærke, at det var det rigtige at vende tilbage til Island, hvor jeg kan bruge tid på at blive skadesfri, komme i gang med at spille håndbold igen og at finde mig selv, forklarer Thea Sturludóttir på Aarhus Uniteds facebookside.

Hos Aarhus United er man ærgerlige over forløbet, da man så stort potentiale i den unge islænding.

- Vi havde og har store forventninger til hende, men der har været mange ting, der ikke er lykkedes. Hun har haft skader, der har gjort, at hun aldrig rigtigt fik sig spillet ind på holdet, og hun ikke kunne få besøg eller tage hjem til Island på grund af corona, hvilket ikke har hjulpet hendes trivsel. På grund af de omstændigheder har vi aldrig set hende kæmpe store potentiale på banen, forklarer cheftræner for Aarhus United, Heine Eriksen.

Mennesket vigtigere end det sportslige

Forløbet har da heller ikke været nemt for cheftræner for Aarhus United, Heine Eriksen, der nu står tilbage med en sportsligt svækket trup med kun to friske venstrehåndede spillere og en skadet i form af højrefløj Charlotte Mikkelsen, der sidder ude med en korsbåndsskade. Alligevel var beslutningen faktisk ikke svær for Heine Eriksen, da Sturludóttir kom til ham og ville have kontrakten ophævet.

- Spillere, der ikke trives skal selvfølgelig have mulighed for at komme fri af deres kontrakt. Sportsligt ville det jo nok være bedst for os at beholde hende, men der er også et menneskeligt aspekt i det. Det er vigtigt for os, at spillerne har det godt, og det er heller ikke godt for truppen med en spiller, der ikke trives, fortæller Heine Eriksen.


Jeg vil ikke udelukke, at hun kan komme tilbage. Måske om et års tid. Hun har været et positivt indslag, selvom folk ikke helt har fået lov at se det på banen. Hun har i hvert fald niveauet og potentialet til at gøre sig gældende i ligaen.

Heine Eriksen


Han er mest ærgerlig over hans egen rolle i forløbet. Cheftræneren havde håbet på at kunne forløse Thea Sturludóttirs store talent, hvilket han tror på godt kunne være sket, hvis omstændighederne havde været anderledes.

- Jeg sidder med en fornemmelse som træner, at vi kunne have forløst hendes potentiale, hvis vi havde kørt kontrakten igennem det næste halvandet år. Jeg bærer også et ansvar som træner for, at hun ikke lykkedes. Det er jeg ked af og ærgerlig over. Det har ramt mig hårdt, siger Heine Eriksen.

Annonce

Måske på gensyn

Som sagt står Aarhus United tilbage med kun to friske venstrehåndsspillere, hvilket er en klar udfordring. Der kommer heller ikke nogen nye spillere ind til at dække behovet. Det er der simpelthen ikke økonomi til. Derfor kigger klubben internt efter erstatninger til Thea Sturludóttir.

- Vi har kigget på vores muligheder og må erkende at økonomien ikke er til at hente nye profiler, der har vi stadig et kæmpe spring til toppen af ligaen. Vi har en løsning i form af Maria Berger Wiezba, der spiller på vores ungdomshold, som måske kan gøre sig gældende nu, hvor vi mangler en bagspiller, fortæller Heine Eriksen.

Selvom det altså for nu er et farvel til Thea Sturludóttir i Aarhus United, så bliver der ikke smækket med døren bag hende - tværtimod.

- Jeg vil ikke udelukke, at hun kan komme tilbage. Måske om et års tid. Hun har været et positivt indslag, selvom folk ikke helt har fået lov at se det på banen. Hun har i hvert fald niveauet og potentialet til at gøre sig gældende i ligaen, siger Heine Eriksen.

Aarhus United spiller onsdag hjemme mod Herning Ikast uden Thea Sturludóttir på holdet.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Årets webshop 2021: Eventyret startede omkring et bål for 25 år siden

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Strejkende sygeplejersker:  ... det er Christiansborg, der skal løse problemet med ligeløn

AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Sport

Den magiske målmand stod i vejen: Brabrand smider Hobro ud af pokalturneringen efter straffe

Alarm 112

83-årig mand savnet: Sidst set på Samsø

Aarhus For abonnenter

Trine blev 'hende fra Løvens Hule': Har knoklet benhårdt for at skabe en succes af glimmer og guld

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

AGF

Hausner fik frataget anførerskabet i AGF's opgør mod Randers: Bindet lå på en anden plads før kamp

Alarm 112

Tidligere drabsdømt fængslet efter røveri: Blev tacklet og lagt i armlås af teenagesøn

Østjylland

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Alarm 112

'Rød alarm': Brand i køkken medførte evakuering af Bruuns Galleri

Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Alarm 112

Vanvidsbilist mister bilen: Overhalede politiet med 200 km/t

Annonce