Annonce
Aarhus

Aarhus United stak af i anden halvleg mod Vendsyssel: - Vi er et hold, der kan rejse os

Arkivfoto: Henning Bagger
Det blev til en solid arbejdsejr til Aarhus United mod bundholdet Vendsyssel. Cheftræner Heine Eriksen er glad for sejren, som han mener viser, at holdet har styrken til at rejse sig efter et svært nederlag mod København i midtugen.
Annonce

HÅNDBOLD: Det var på forhånd en giftig kamp Aarhus United gik indtil, da de hjemme tog imod bundholdet Vendsyssel, der havde fået et point fra deres seks første kampe.

Cheftræner Heine Eriksen gjorde før kampen opmærksom på, at modstanderholdet faktisk er bedre end tabellen viser, da de i mange kampe, havde været tæt på, men tabte til sidst.

Nogenlunde sådan gik lørdagens kamp faktisk også. Opgøret endte 28-22 i århusiansk favør.

Annonce

Svingende forsvar

Aarhus United startede første halvleg med lyn og torden og bragte sig hurtigt foran med tre mål. Den føring holdt dog ikke længe, da Vendsyssel fik kæmpet sig tilbage og tog føringen halvvejs inde i halvlegen. Derfra bølgede det frem og tilbage i stimer til en pausestilling på 13-12 til Aarhus United.

Martina Thörn startede i Aarhus målet, men måtte se sig udskiftet efter 20 minutter med tre redninger. Ind kom Nora Persson, der spillede resten af kampen, og det gjorde hun godt med en redningsprocent tæt på 40.

- Thorn får dårlige betingelser. Forsvaret var der ikke helt i starten. Alle afslutninger er skud indover, så det var svært for hende. Nora kom ind og gjorde det godt, men jeg var ikke helt tilfreds med defensiven, der blev lidt for svingende. Angrebet var til gengæld godt, sagde cheftræner for Aarhus United, Heine Eriksen.

Annonce

Arbejdssejr og ros

Anden halvleg satte Aarhus United turboen på og stak hurtigt fra med en fem-måls føring. Herfra sad de på kampen og kom aldrig foran med mindre end tre. Århusianerne satte punktum på en flot anden halvleg med en stribe mål til resultatet 28-22.


Jeg bliver bekræftet i, at vi er et hold, der kan rejse os. Vi har et spil, som vi tror på, og vi skal ikke opfinde noget nyt.

Heine Eriksen


- Kampen forløber egentligt som håbet. Vendsyssel er et hold, der er med langt ind i kampene, men man kan trække fra længere hen i kampen. Det var en meget tilfredsstillende præstation, da det kan være svært at møde et bundhold. Det var en god arbejdssejr. Vi sprudler ikke, men arbejder stensikkert, fortæller Heine Eriksen.

Efter midtugens nederlag mod København er cheftræneren glad for holdets mentale styrke og tro på egne evner. Han fremhæver Marielle Martinsen, June Bøttger, Sophia Snogdal og især Thea Sturludottirs præstationer.

- Jeg bliver bekræftet i, at vi er et hold, der kan rejse os. Vi har et spil, som vi tror på, og vi skal ikke opfinde noget nyt. Thea får vist noget af hendes store potentiale, som vi stadig lidt har til gode at se i ligaen. Hun spiller en fantastisk kamp og viser, hvor godt et langskud, hun har. Der bliver også budt godt ind fra venstrefløjen af Bøttger og Snogdal. Så jeg er meget tilfreds, siger Heine Eriksen.

Aarhus United spiller næste gang 14. oktober på udebane mod Viborg HK.

Håndboldliga

Aarhus United - Vendsyssel 28-22 (13-12)

Aarhus United: Marielle Martinsen 6, June Bøttger 6, Thea Sturlodottir 4, Marie Aamand 2, Sophia Snogdal 2, Cecilie Hansen 2, Charlotte Mikkelsen 2, Line Ellertsen 1, Annika Meyer 1, Line Berggren Larsen 1, Mathilde Neesgaard 1

Vendsyssel: Pernille Brandenborg 6, Mette Bejder 4, Christina Pedersen 4

Udvisninger:  Aarhus United 1, Vendsyssel 1

Redningsprocenter: Aarhus United - Martina Thörn 25 %, Nora Persson 38 %. Vendsyssel - Elin Thorsteinsdottir 37 %, Synna Lien 33 %

Stillingen undervejs: 4-4, 11-8, 13-12, 17-14, 23-18, 28-22

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Kulturrådmand overlever kampvalg: Det Radikale bagland peger fortsat på Rabih Azad-Ahmad

Danmark

Se Danmark: Med misk mask maske på

Annonce