Annonce
Aarhus United

Aarhus United tænder advarselslamperne: Lukker, hvis de ikke finder to millioner

Det er hårde økonomiske tider i Aarhus United. Arkivfoto: Kim Haugaard
Den nedlukningstruede klub vil selv spare en million kroner og har fyret samtlige administrative medarbejdere. Spillerne får stadig deres løn.

HÅNDBOLD: Vi skal til det igen. Endnu en århusiansk sportsklub mangler penge i klubkassen. Denne gang er det Aarhus United, der skyder et nødsignal op.

Mandag meldte de ud, at de mangler to millioner kroner før midt-december, hvis de ikke skal lukke ned.

Håndboldklubben præsenterede en plan med med det meget lidt mundrette navn "Minus 1, plus 2", som betyder, at klubben vil spare en million selv og bede det lokale erhvervsliv om at støtte med et par millioner. Det gør de i håbet om et mere bæredygtig budget.

Annonce

I forvejen har Aarhus United et af de mindste spillerbudgetter i ligaen på kun 2 millioner, og i forbindelse med "Minus 1, plus 2" planen, har de fyret samtlige administrative medarbejdere i klubben, mens spillerne beholder deres løn. Altså mangler der en god portion penge, hvis klubben skal overleve og stadig være konkurrencedygtige.

- Hvis vi ikke får de to millioner før midt-december, så vil vi hellere lukke ned. Jeg tror ikke, at nogen af os i den siddende bestyrelse ser grund til at fortsætte, hvis vi ikke kan opretholde niveauet på holdet. Så vi er altså truet på eksistensgrundlaget, for vi kan ikke fortsætte uden et bæredygtigt budget, siger Jan Snogdal, næstformand i Aarhus Uniteds bestyrelse.

Århusiansk håndbold taber

Hvis Aarhus United skulle lukke, ville det være et stort problem for kvindehåndbolden i Aarhus - både bredden og eliten, mener han.

- Det ville være rigtig ærgerligt, hvis vi ikke har et kvindehold på højt niveau i Aarhus. Tidligere knak SK Aarhus nakken økonomisk, hvor vi ville lave Aarhus United mere bæredygtigt. Vi har aldrig stået så stærkt, som vi gør nu. Så hvis vi går under, så tror jeg ikke, der er mange flere, der tør prøve at skabe et hold her i byen, fortæller Jan Snogdal.


Vi håber jo på, at vi kan få flere sponsorere til at involvere sig, så vi kan blive bæredygtige. Vi mener selv, at vi har et stærkt sportsligt produkt og en struktur, der er værd at bevare.

Jan Snogdal


Og det vil ikke kun gå udover Aarhus Uniteds ligahold. Ideen, som klubben blev bygget på, var at skabe samarbejde på tværs af byens håndboldklubber, erhvervsliv og studiemiljø. Uden samarbejdet med en eliteklub på toppen er den yderste konsekvens, at de århusianske håndboldtalenter søger mod andre byer som Skanderborg og Randers.

- For få år siden kunne vi knap stille et hold på vores U17-hold. Nu har vi tre velfungerende hold med spillere, der kæmper for at blive dygtigere og skabe sig en plads på førsteholdet. Der er ingen tvivl om, at Aarhus United har skabt en platform, som vores unge spillere ser op til. Jeg kan være stærkt bekymret for, om det kan fortsætte uden et stærkt fundament for Aarhus United, sagde Flemming Hansen, koordinator for U17 samarbejdet i den sydlige del af Aarhus.

Annonce

Sponsorer og frivillige skal bære klubben

Så hvordan skal alt det her egentlig løse sig, og hvad skal de to millioner egentlig bruges til?

Aarhus United håber på, at deres opråb mandag, vil få sat gang i nogle af de lokale erhvervsdrivende, der kunne være interesseret i at støtte op om klubbens projekt. De to millioner vil gå til omkostningerne omkring holdet, som agenter, trænere, forsikring, dommere osv.

Derudover ser man også gerne endnu flere frivillige træde til. I forvejen har klubben et stærkt netværk af frivillige og samarbejdsklubber, men flere er velkomne.

- Vi håber jo på, at vi kan få flere sponsorere til at involvere sig, så vi kan blive bæredygtige. Vi mener selv, at vi har et stærkt sportsligt produkt og en struktur, der er værd at bevare. Vi har skabt et stærkt talentsamarbejde på tværs af klubberne i Aarhus og har overholdt budgetet hvert år samtidig med, at vi har fået sportslige resultater, der egentlig er bedre end vores budget tillader, sagde Jan Snogdal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce