Annonce
Sport

Aarhus United tabte stort til Herning-Ikast: -Det var bare udsolgt

Sofie Flader var træt af, at hun og holdet ikke formåede at få stabiliseret forsvaret i onsdagens kamp mod Herning-Ikast. Det kunne have kickstartet angrebsspillet, mente hun. Arkivfoto: Ole Nielsen

Et velspillende Herning-Ikast hold ramte Aarhus United hårdt i onsdagens kamp. - De kom til for mange nemme scoringer, lød det fra Aarhus United spilleren Sofie Flader efter kampen.

HÅNDBOLD: Aarhus United har ofte haft det svært, når de har mødt Herning-Ikast, der tidligere hed FC-Midtjylland. De har aldrig vundet over det midtjyske håndboldfællesskab i ligaen og den eneste sejr de har over dem, er i pokalturneringen. En sejr, der i øvrigt blev kaldt både en overraskelse og sensation.

Århusianernes efterår har været over al forventning og en sejr over Herning-Ikast i onsdagens opgør virkede derfor ikke helt urealistisk. Midtjyderne var dog både større og stærkere, og havde flere landskampe på CV'erne. Det fik hjemmeholdet at mærke.

I store dele af første halvleg fik Aarhus United en regulær håndboldlektion af midtjyderne. Forsvarsspillet hang ikke ordentligt sammen. Det var ikke afstemt, så spillerne kom enten til at stå for højt eller for lavt, og det blev straffet gang på gang.

I den anden ende havde de det svært i angrebet. Gæsterne spillede med musklerne og de århusianske angribere slog sig når de sprang op til skud. Når de så kom forbi forsvaret, skulle de også forbi Sabine Englert, der stod en forrygende kamp i Herning-Ikasts mål.

Annonce

Vi starter egentlig kampen fint nok forsvarsmæssigt, men så har vi ikke rigtig heldet med os i angrebet, og så står den pludselig 5-1. Det tager hårdt på os mentalt, og så falder vi bare sammen

Sofie Flader

Aarhus United - Herning-Ikast 18-25 (10-15)Aarhus United: Sofie Flader 3, June Bøttger 3, Majbritt Toft Hansen 3, Charlotte Lund Mikkelsen 2, Helena Elver 2, Celine Lundbye Kristiansen 1, Simone Petersen 1, Julie Pontoppidan 1, Celine Elkjær Holst 1, Emma Mogensen 1

Redninger: Ditte Vind 8, Anne-Sofie Ernstrøm 3

Udvisninger 1

Herning-Ikast: Sarah Iversen 6, Louise Burgaard 5, Annika Jakobsen 5, Tonje Løseth 3, Emma Friis 2, Trine Bach Troelsen 1, Helene Gigstad Fauske 1, Michala Elsberg Møller 1, Julie Gantzel Pedersen 1

Redninger: Sabine Englert 11

Udvisninger: 4

Tilskuere: 744 i Brabrandhallen

Stillingen undervejs: 1-5, 3-9, 5-13, 10-15, 13-20, 17-23, 18-25

Udbrændt og udsolgt

Kampen blev spillet i Brabrandhallen foran 744 tilskuere, men trods den fine opbakning virkede det ikke til at Aarhus United følte sig særlig meget hjemme. Det var i hvert fald en rodet affære fra deres side, hvor de både lukkede flere mål ind end de plejer og ikke fik scoret ligeså meget som vanligt.

- Det var sgu ikke så meget, der gik godt i dag. Vi virkede udbrændte fra første minut, sagde træneren, Heine Eriksen efter kampen.

- Der var bare udsolgt. Der var ingen glød, der var ikke mere at komme med.

Han mente, at det var galt med spillet i både forsvaret og angrebet. Aftalerne sad ikke som de skulle og det gjorde, at spillerne blev usikre på hinanden.

- Vi kunne godt have tabt kampen større. Jeg synes, der er forskel på den måde vi tabte til København Håndbold og den måde vi tabte kampen i dag (onsdag red.). Mod København forsvarede vi os, men det manglede vi i dag, sagde træneren.

Aarhus United-fighteren Sofie Flader var også træt af måden, hendes hold tabte på.

- Vi starter egentlig kampen fint nok forsvarsmæssigt, men så har vi ikke rigtig heldet med os i angrebet, og så står den pludselig 5-1. Det tager hårdt på os mentalt, og så falder vi bare sammen, sagde hun efter kampen, sagde hun.

Igennem efteråret har Aarhus United flere gange kunne vende en dårlig start til et godt resultat alligevel. Det lykkedes ikke onsdag aften.

- Normalt plejer vi at kunne stabilisere vores forsvar og få kampen startet op igen på den måde. I dag (onsdag red.) får vi bare ikke styr på forsvaret og så kommer de bare til for mange nemme scoringer, sagde Sofie Flader efter kampen.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce