Annonce
Sport

Aarhus United tager hul på slutspillet: - Vi skal være den irriterende lillesøster

Mathilde Neesgaard, Aarhus United (88). 23.02.2021. Bambusa Kvindeliga. Aarhus United-Odense Håndbold. Foto: Ole Nielsen.
Torsdag tager Aarhus United hul på årets slutspil, hvor der venter en svær gruppe. De århusianske håndboldkvinder kommer dog med en masse tro på tingene og en målsætning om at skulle irritere og drille modstanderne.

HÅNDBOLD: Når Aarhus United torsdag tager hul på årets slutspil i kvindehåndboldligaen, er det ikke ligefrem som favoritter i en svær pulje. Her venter nemlig Odense, Viborg og Nykøbing F. både på hjemme- og udebane.

Første opgave bliver sidste års toer fra Odense Håndbold, der torsdag aften gæster Stadionhallen. Netop dette møde fandt også sted i grundspillet for blot en måned siden, hvor århusianerne virkelig drillede fynboerne.

- Vi var jo oppe at spille for en femmålsføring. Vi er med helt indtil der mangler otte minutter af kampen. Så det giver os noget optimisme, at vi var i stand til at presse sådan et hold i grundspillet, fortæller cheftræner Heine Eriksen.

Annonce

Samtidig understreger Eriksen dog, at Aarhus United er tvunget til at lede efter svaghederne hos de tre modstandere, da de ikke nytter at fokusere på styrkerne hos så gode hold.

Blod på knæene og den irriterende lillesøster

Ovenpå kvalifikationen til slutspillet, der kom i hus i grundspillets næstsidste kamp, kunne cheftræner Eriksen fortælle, at målet fremfor alt var at gøre sig gældende i slutspillet - simpelthen at drille de andre hold og få indflydelse på, hvem der vinder gruppen.

Denne ambition giver genklang hos holdets topscorer Mathilde Neesgaard, der ser frem til nogle spændende og svære opgør.

Aarhus Uniteds Slutspil

Aarhus Uniteds kampe i slutspillet:

  • 25. marts: Aarhus United - Odense Håndbold
  • 30. marts: Viborg HK - Aarhus United
  • 6. april: Aarhus United - Nykøbing F. Håndbold

De resterende tre kampe er endnu ikke fastlagt.

- Vi går ind til det her slutspil med en masse blod på tanden. Vi har alt at vinde i alle kampene, og der er ingen tvivl om, at vi skal være den irriterende lillesøster, som Aarhus United også tidligere har været i slutspillet. Vi skal ind at jagte alle de point, vi kan få, og få noget blod på knæene, fortæller Mathilde Neesgaard.

Mens både Odense og Viborg kommer til slutspillet med point på kontoen - henholdsvis to og et - er en semifinaleplads ikke fuldkommen udenfor rækkevidde, men ifølge Heine Eriksen vil det kræve en hurtig sejr.

- Går der tre kampe, før vi får en sejr, så er løbet lidt kørt. Så vi skal ud at jagte en overraskelse indenfor de første to, måske maksimalt tre kampe, påpeger Eriksen.

Annonce

Defensiv nøglespiller måske klar igen

Mens Aarhus United skabte problemer for Odense i grundspillet, var det et lignende kampforløb, der blev set i opgøret mod Viborg - det andet tophold i århusianernes pulje.

I begge kampe var det særligt en stærk defensiv, der gav Aarhus United en chance. I grundspillets tredjesidste kamp måtte århusianernes forsvarsgeneral, Marie Aamand Sørensen, dog forlade kampen i pausen og har siden siddet ude.

- Hun er begyndt at træne med igen i afslutningen af sidste uge, og vi har et håb om, at hun kan være med og bidrage, specielt defensivt. Om hun kan være med i begge ender af banen, er så ikke sikkert, men defensivt er hun vigtig at få med, for der har hun en meget stor og afgørende rolle for os, fortæller Heine Eriksen.

Skulle Aamand ikke blive klar til slutspillets første kampe, understreger Mathilde Neesgaard dog, at spillerne er klar til udfordringen, og om ikke andet har spillerne nu fået mere tid til at få fordelt de defensive opgaver.

Annonce

Skal ramme topniveauet mod Odense

Som bekendt er første modstander i årets slutspil altså fynboerne fra Odense Håndbold, og her er der slet ikke nogen tvivl hos Mathilde Neesgaard om, hvad der vil være krævet fra de århusianske kvinder.

- Vi skal spille på vores topniveau for at kunne følge med Odense, og så må vi se, om vi kan finde et par ekstra procenter til kampen, som Odense måske ikke har. Lidt ekstra blod på knæene tror jeg kan være det, der skal vinde kampen for os. Vi skal ind at finde noget vildskab frem i det her slutspil, mere vildskab end de andre hold, kommer det fra Neesgaard.

Kampen spilles desværre, ligesom det længe har været tilfældet, uden tilskuere på lægterne, og netop her kunne Aarhus United måske have fundet et ekstra gear.

- Vi er rigtig ærgerlige over, at vi ikke kan spille for en fyldt Stadionhal. Vi ved, at de her kampe ville have fyldt Stadionhallen, og med en fyldt hal i ryggen til de her kampe, så er vi bare nogle procenter bedre, siger cheftræner Heine Eriksen.

Annonce
Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Livsstil For abonnenter

Tegnestue på kajkanten: Anders er med i kampen om at designe Danmarks næste klassiker

Byudvikling

Beboerne stemt ned: Boligblokke skal jævnes med jorden

Debat

Stiften mener: Hvor mange skal dø, før kommunen vil sikre havnen?

Thulesen Dahl: Pia Kjærsgaard skal ikke ind i ledelsen af DF

Erhverv For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 10 til 1

Sport

Et udsøgt drama: Bundu vender hjem til AGF efter nederlag ved de afrikanske mesterskaber

Aarhus

På trods af corona og isolation: Sexsygdom spreder sig i Aarhus

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Debat

Byudviklingen løber amok i Risskov: Vi glæder os til at se, hvad du dur til, Steen Stavnsbo

Aarhus For abonnenter

Skoler og institutioner under ekstremt pres: Flere steder er mere end halvdelen af de ansatte ramt af sygdom

Alarm 112

Voldsomt færdselsuheld i nat på E45: Lastbil bragede ind i bil på nødsporet

Annonce