Annonce
Sport

Aarhus United takker nej til europæisk mulighed

Nora Persson og Aarhus United kommer ikke til at spille europæisk i denne omgang. Klubben har valgt at takke nej til muligheden fra DHF. Foto: Ole Nielsen.
Hjertet skreg efter et europæisk eventyr, men på et bestyrelsesmøde onsdag aften besluttede Aarhus United at takke nej til at spille europæisk til efteråret. Bestyrelsesformand Mads Winther understreger, at det i den kommende periode handler om at prioritere og udvise ansvarlighed.

HÅNDBOLD: Aarhus United har valgt at takke nej til Europa Cup i den kommende sæson.

Klubben blev præsenteret for muligheden efter København Håndbold og Silkeborg/Voel onsdag meldte ud, at de havde valgt deres europæiske eventyr fra på grund af økonomi.

Aarhus United diskuterede onsdag aften på et bestyrelsesmøde deres mulighed for at sende den unge klub på et europæisk eventyr i sin fjerde sæson. En fristende mulighed, der tiltalte den ambitiøse klub, men i sidste ende vandt hjernen over hjertet.

Svaret tilbage til Dansk Håndbold Forbund bliver et nej.

- Hjertet sagde ja, men tegnebogen sagde nej og det har jeg orienteret truppen om, fortæller bestyrelsesformand Mads Winther.

- Vi har et brændende ønske om at komme ud og spille europæisk håndbold med Aarhus United, men det kommer ikke til at ske i denne omgang. Lunten er simpelthen for kort, ligesom nogle af kravene der følger med er svære at honorere. Skulle vi kvalificere os til grundspillet, så skal vi spille på et helt specielt slags gulv, der er produceret af en hovedsponsorerne, siger bestyrelsesformanden og understreger, at det i denne tid handler om at værne om det produkt man har i United. Det er klubben og dens plads i ligaen. Der er ikke plads til krumspring.

Ansvarlighed og ambitioner

- Sportsligt er jeg sikker på, at vi kunne klare os, men vi er nødt til at prioritere og udvise ansvarlighed og selvom hjertet skriger på at takke ja, så bliver det altså et nej. Vi kæmper med at få enderne til at hænge sammen i vores normale budget og derfor nytter det ikke noget, at vi render rundt i Europa til februar, hvis vi ikke har penge til husleje herhjemme.

- Vi har en ambition om at komme i Europa Cup og den vil blive endnu mere synlig i den nye sæson, hvor vi vil forsøge at jagte en kvalifikation. Vores pejlemærke for den kommende sæson er, at vi skal spille med om de sjove pladser. Så når vi starter træningen op til juli, så er det med et mål om at komme ud i Europa i 2021/22. Måske kan det blive det ekstra benzin på bålet for spillerne, når de giver sig i kast med turneringen, siger formanden.

Havde århusianerne takket ja til invitationen, ville de være trådt ind i anden runde af kvalifikationen til gruppespillet.

Annonce

Falster takker ja

Mens Aarhus United og Randers HK har valgt at takke nej til en europæisk billet, så kom der torsdag et ja fra Nykøbing Falster. Holdet, der var placeret under United i grundspillet, har ifølge Ritzau sagt ja. Det bekræftes af bestyrelsesmedlem Søren Jakobsen. Ifølge bureauet havde klubben regnet sig frem til, at europæisk deltagelse i værste fald ville koste omkring 400.000 kroner og med et tilskud fra Guldborgsund Kommune på 85.000 kroner, kan klubben lige akkurat få det til at hænge sammen, lyder det.

Annonce
Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Livsstil For abonnenter

Tegnestue på kajkanten: Anders er med i kampen om at designe Danmarks næste klassiker

Byudvikling

Beboerne stemt ned: Boligblokke i 'hård ghetto' skal jævnes med jorden

Debat

Stiften mener: Hvor mange skal dø, før kommunen vil sikre havnen?

Thulesen Dahl: Pia Kjærsgaard skal ikke ind i ledelsen af DF

Erhverv For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 10 til 1

Sport

Et udsøgt drama: Bundu vender hjem til AGF efter nederlag ved de afrikanske mesterskaber

Aarhus

På trods af corona og isolation: Sexsygdom spreder sig i Aarhus

Mens smitten raser i daginstitutioner: Hver tredje ansat mangler fortsat sidste vaccinestik

Debat

Byudviklingen løber amok i Risskov: Vi glæder os til at se, hvad du dur til, Steen Stavnsbo

Aarhus For abonnenter

Skoler og institutioner under ekstremt pres: Flere steder er mere end halvdelen af de ansatte ramt af sygdom

Alarm 112

Voldsomt færdselsuheld i nat på E45: Lastbil bragede ind i bil på nødsporet

Annonce