Annonce
Sport

Aarhus United-træner: Bølgen begyndte i Horsens

Aarhus United havde et godt tag på topholdet i anden halvleg, hvor de holdt Esbjerg nede på otte mål. Foto: Kim Haugaard
Aarhus United leverede en formidabel fight mod topholdet fra Esbjerg og blev belønnet med det ene point i en intens affære.

HÅNDBOLD: Aarhus United fortsætter med at imponere i det nye år. Onsdag aften hentede holdet sit syvende point i fire kampe, da de i Ceres Park Hal 1 spillede 23-23 mod topholdet Team Esbjerg og blev det blot andet hold, der har taget point fra vestjyderne i denne sæson.

Hjemmeholdet var i perioder ved at blive rullet over i første halvleg, men formåede at holde fast i det profilrige mandskab. I anden halvleg viste kollektivet for alvor sin styrke, ikke mindst defensivt, og holdt sin modstander nede på blot otte scoringer i de sidste 30 minutter. En imponerende fight, der blev fejret som en sejr, da den næsten to-meter høje Kristine Breistøl havde banket sit forsøg ind i paraderne på den lyseblå mur ved tremeterlinjen efter slutfløjt og det uafgjorte resultat var en realitet.

- Vi havde en ide om, at vi ville komme styrket ud til anden halvdel af sæson. Både udenfor banen og på banen, og det synes jeg er begyndt at skinne igennem. Vi har fundet afklaringen på nogle af de roller, der er på et håndboldhold. Vi er nede i sækken i første halvleg, men vi fik hanket op i tingene og dækkede en virkelig flot anden halvleg. Vi holdt dem nede på bare otte scoringer i anden halvleg. Noget af det jeg bemærkede var, at Esbjerg måtte spille igennem med alt hvad de havde og bruge deres bedste for at få point ud af kampen.

- Vi var tæt på at tage det hele til sidst, men omvendt var vi også vanvittigt langt væk, da vi brændte vores chance. Så at komme ud af kampen med et point, bør vi og Esbjerg være tilfredse med, sagde Aarhus Uniteds træner Heine Eriksen.

Midtvejs i anden halvleg valgte han at gå over til at spille med tre højre-håndede bagspillere i bagkæden, da han kunne se, at det kunne give dem nogle helt andre muligheder mod det pressede tophold.

- Vi kunne se, at der var muligheder ovre på deres højre toer i forsvaret og det fik Helena Elver i den grad udnyttet. Hun skabte både plads til sig selv, men også til nogle andre spillere. Vi fik fordelt tingene fornuftigt og havde en god tro på tingene. Vi havde også marginalerne på vores side. Vores keeper Nora Persson havde nogle redninger på de helt rigtige tidspunkter, lød det.

Hvad tænker du om den måned I har været igennem? Det er jo imponerede at stå med syv point for fire kampe.

- Det var en vanvittig svær første kamp i Horsens efter de havde skiftet træner. Vi kontrollerede kampen mod Aalborg på hjemmebane, leverede helt fantastisk i København og slog nummer to. Nu har vi taget point mod nummer et. Det er jo ikke fordi det har været et let program. Det var faktisk et startprogram, som jeg havde frygtet lidt. Specielt kampen i Horsens. Jeg havde stor respekt for den. Jeg var godt klar over, at det kunne være nøglen for os. Havde vi tabt dernede, havde vi skulle slide hårdt i resten af januar. Meget af det vi laver lige nu, kan spores tilbage til Horsens, fordi vi var så gode dernede. Det er noget af den bølge, som vi rider på lige nu, sagde Heine Eriksen efter kampen.

Efter onsdagens point mod Esbjerg har spillerne i Aarhus United fået fri de næste dage, så de kan blive helt friske frem mod de næste kampe i februar. Her venter to nøgle kampe i begyndelsen af måneden mod Viborg HK og Randers HK.

Annonce

Håndboldliga, grundspil

Aarhus United - Team Esbjerg 23-23 (12-15)

Aarhus United: Helena Elver 4, June Bøttger 4, Annika Meyer 3, Celine Lundbye 3, Line Ellertsen 2, Mathilde Neesgaard 2, Julie Pontoppidan 2, Frederikke Hedegaard 1, Lisa Hammer Pedersen 1, Charlotte Mikkelsen 1

Team Esbjerg: Marit Malm Frafjord 7, Estavana Polman 6, Marit Røsberg Jacobsen 3, Elma Halilcevic 2, Line Jørgensen 2, Clara Danielsson 1, Kristine Breistøl 1, Rut Jonsdottir 1

Udvisninger: Aarhus United 1, Team Esbjerg 2

Stillingen undervejs: 3-3, 6-4, 6-9, 10-11, 12-15, 16-16, 19-18, 21-23, 23-23

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce