Annonce
Sport

Aarhus United-træner efter nederlag: En sejr havde givet et fantastisk godt udgangspunkt for at komme i slutspillet

Aarhus United ærgerede sig fælt på trods af, at Celine Lundbye Kristiansen fik reduceret Silkeborg-Voels føring i slutsekunderne. Foto: Ole Nielsen

Tirsdag aften led Aarhus United et bittert nederlag. Havde de vundet kampen, havde det set rigtig lyst ud i forhold til at komme i slutspillet. Ifølge holdets træner, Heine Eriksen, kommer nederlaget dog ikke til at blive afgørende.

HÅNDBOLD: Grundspillet i håndboldligaen nærmer sig så småt sin afslutning. Der er efterhånden ikke mange flere point at spille om, og når man som Aarhus United og Silkeborg-Voel ligger tæt i tabellen og møder hinanden, ja så siger det sig selv, at det er en meget vigtig kamp. Det havde Aarhus-træner, Heine Eriksen, betonet op til kampen, og i Silkeborgs kampprogram gjorde de også et stort nummer ud af at fortælle, at der var meget på spil.

Kunne kampens vigtighed så ses på banen? Nej. For fejl, det er vel det ord, der bedst beskriver begivenhederne, der fandt sted tirsdag aften i Jysk Arena. Både gæsterne fra Aarhus United og hjemmeholdet Silkeborg-Voel, lavede dem nemlig på stribe. De ramte ikke hinanden med afleveringerne, trådte over de forkerte streger, tabte bolden på trælse tidspunkter og skød forbi målet.

De var dog nogenlunde lige gode om det de to hold. Derfor fulgtes de også ganske pænt ad i løbet af kampen. I slutningen af første halvleg havde Aarhus United chancen for at trække fra, da de havde opbygget en to-måls føring, men århusianerne kunne ikke ramme noget som helst, og måtte derfor gå i omklædningen bagud med to. Alligevel blev opgøret - trods de mange fejl - ligeså tæt og spændende som man ud fra tabellen kunne forvente.

Med fem minutter tilbage af kampen var det hele således fuldstændig lige. Silkeborg viste sig dog en anelse skarpere og formåede at score to gange, mens Aarhus trods muligheder nok kun puttede harpikskuglen i kassen en enkelt gang. Dermed endte det hele med at Silkeborg vandt med én, 25-24.

Annonce

Jeg tror ikke, det er kampens vigtighed, der gør, at vi laver så mange fejl. Vi spiller mange vigtige kampe, og vi plejer overhovedet ikke at lave så stort et antal fejl. Jeg har svært ved at svare på, hvorfor vi laver så mange, men der er ikke nogen tvivl om, at det var alt for mange - specielt i første halvleg

Heine Eriksen

Silkeborg-Voel - Aarhus United 25-24 (13-11)Aarhus: Celine Lundbye Kristiansen 8, Sofie Flader 5, June Bøttger 3, Helena Elver 2, Charlotte Lund Mikkelsen 2, Celine Elkjær Holst 2, Majbritt Toft-Hansen 2.

Redninger: Ditte Vind: 9, Anne-Sofie Ernstrøm 1.

Silkeborg: Sofie Bæk Andersen 7, Susan Müller 5, Rikke Iversen 4, Helene Kindberg 3, Hege Bakken Wahlquist 3, Andrea West Bendtsen 2, Louise Lyksborg 1.

Redninger: Stine Bonde 12.

Udvisninger: Silkeborg 6 - Aarhus 1.

Stillingen undervejs: 3-3, 6-6, 8-8, 9-11, 13-11, 16-15, 18-19, 22-22, 23-23, 25-24.

875 tilskuere i Jysk Arena.

Hvor kommer fejlene fra?

Det var derfor en tydelig ærgerlig Heine Eriksen, der udtalte sig efter kampen.

- Jeg synes, at vi virkelig taber meget på afslutningen af første halvleg. Vi spiller slet ikke i de sidste fem-seks minutter. Vi havde alle muligheder for at komme til pause med en føring, og det ville have betydet rigtig meget for os, sagde han efter kampen.

- Igen i anden halvleg kommer vi foran med to mål, men bliver indhentet. Til sidst bliver det bare det her spil med klokken, og da der bliver fløjtet af, er vi bagud med en. Hvis vi havde spillet to-tre minutter mere, havde vi måske ført, fortsatte han.

Heine Eriksen mente også, at der var mange fejl i kampen - særligt før pausen. Han havde dog svært ved at finde årsagen.

- Jeg tror ikke, det er kampens vigtighed, der gør, at vi laver så mange fejl. Vi spiller mange vigtige kampe, og vi plejer overhovedet ikke at lave så stort et antal fejl. Jeg har svært ved at svare på, hvorfor vi laver så mange, men der er ikke nogen tvivl om, at det var alt for mange - specielt i første halvleg, sagde træneren.

Selvom han var rigtig træt af nederlaget, mener han ikke, at kampen kommer til at bestemme om Aarhus United går i slutspillet eller ej.

- Det er ikke en kamp, der bliver afgørende - det er de sidste syv kampe, der kommer til at afgøre det. Men det er klart, at en sejr i dag (tirsdag, red.), havde givet os et fantastisk godt udgangspunkt, sagde Heine Eriksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce