Annonce
Sport

Aarhus United-træner efter nederlag: En sejr havde givet et fantastisk godt udgangspunkt for at komme i slutspillet

Aarhus United ærgerede sig fælt på trods af, at Celine Lundbye Kristiansen fik reduceret Silkeborg-Voels føring i slutsekunderne. Foto: Ole Nielsen

Tirsdag aften led Aarhus United et bittert nederlag. Havde de vundet kampen, havde det set rigtig lyst ud i forhold til at komme i slutspillet. Ifølge holdets træner, Heine Eriksen, kommer nederlaget dog ikke til at blive afgørende.

HÅNDBOLD: Grundspillet i håndboldligaen nærmer sig så småt sin afslutning. Der er efterhånden ikke mange flere point at spille om, og når man som Aarhus United og Silkeborg-Voel ligger tæt i tabellen og møder hinanden, ja så siger det sig selv, at det er en meget vigtig kamp. Det havde Aarhus-træner, Heine Eriksen, betonet op til kampen, og i Silkeborgs kampprogram gjorde de også et stort nummer ud af at fortælle, at der var meget på spil.

Kunne kampens vigtighed så ses på banen? Nej. For fejl, det er vel det ord, der bedst beskriver begivenhederne, der fandt sted tirsdag aften i Jysk Arena. Både gæsterne fra Aarhus United og hjemmeholdet Silkeborg-Voel, lavede dem nemlig på stribe. De ramte ikke hinanden med afleveringerne, trådte over de forkerte streger, tabte bolden på trælse tidspunkter og skød forbi målet.

De var dog nogenlunde lige gode om det de to hold. Derfor fulgtes de også ganske pænt ad i løbet af kampen. I slutningen af første halvleg havde Aarhus United chancen for at trække fra, da de havde opbygget en to-måls føring, men århusianerne kunne ikke ramme noget som helst, og måtte derfor gå i omklædningen bagud med to. Alligevel blev opgøret - trods de mange fejl - ligeså tæt og spændende som man ud fra tabellen kunne forvente.

Med fem minutter tilbage af kampen var det hele således fuldstændig lige. Silkeborg viste sig dog en anelse skarpere og formåede at score to gange, mens Aarhus trods muligheder nok kun puttede harpikskuglen i kassen en enkelt gang. Dermed endte det hele med at Silkeborg vandt med én, 25-24.

Annonce

Jeg tror ikke, det er kampens vigtighed, der gør, at vi laver så mange fejl. Vi spiller mange vigtige kampe, og vi plejer overhovedet ikke at lave så stort et antal fejl. Jeg har svært ved at svare på, hvorfor vi laver så mange, men der er ikke nogen tvivl om, at det var alt for mange - specielt i første halvleg

Heine Eriksen

Silkeborg-Voel - Aarhus United 25-24 (13-11)Aarhus: Celine Lundbye Kristiansen 8, Sofie Flader 5, June Bøttger 3, Helena Elver 2, Charlotte Lund Mikkelsen 2, Celine Elkjær Holst 2, Majbritt Toft-Hansen 2.

Redninger: Ditte Vind: 9, Anne-Sofie Ernstrøm 1.

Silkeborg: Sofie Bæk Andersen 7, Susan Müller 5, Rikke Iversen 4, Helene Kindberg 3, Hege Bakken Wahlquist 3, Andrea West Bendtsen 2, Louise Lyksborg 1.

Redninger: Stine Bonde 12.

Udvisninger: Silkeborg 6 - Aarhus 1.

Stillingen undervejs: 3-3, 6-6, 8-8, 9-11, 13-11, 16-15, 18-19, 22-22, 23-23, 25-24.

875 tilskuere i Jysk Arena.

Hvor kommer fejlene fra?

Det var derfor en tydelig ærgerlig Heine Eriksen, der udtalte sig efter kampen.

- Jeg synes, at vi virkelig taber meget på afslutningen af første halvleg. Vi spiller slet ikke i de sidste fem-seks minutter. Vi havde alle muligheder for at komme til pause med en føring, og det ville have betydet rigtig meget for os, sagde han efter kampen.

- Igen i anden halvleg kommer vi foran med to mål, men bliver indhentet. Til sidst bliver det bare det her spil med klokken, og da der bliver fløjtet af, er vi bagud med en. Hvis vi havde spillet to-tre minutter mere, havde vi måske ført, fortsatte han.

Heine Eriksen mente også, at der var mange fejl i kampen - særligt før pausen. Han havde dog svært ved at finde årsagen.

- Jeg tror ikke, det er kampens vigtighed, der gør, at vi laver så mange fejl. Vi spiller mange vigtige kampe, og vi plejer overhovedet ikke at lave så stort et antal fejl. Jeg har svært ved at svare på, hvorfor vi laver så mange, men der er ikke nogen tvivl om, at det var alt for mange - specielt i første halvleg, sagde træneren.

Selvom han var rigtig træt af nederlaget, mener han ikke, at kampen kommer til at bestemme om Aarhus United går i slutspillet eller ej.

- Det er ikke en kamp, der bliver afgørende - det er de sidste syv kampe, der kommer til at afgøre det. Men det er klart, at en sejr i dag (tirsdag, red.), havde givet os et fantastisk godt udgangspunkt, sagde Heine Eriksen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce