Annonce
AARHUS UNITED

Aarhus United-træner efter sejr: Mine spillere havde mere ild i øjnene

Mathilde Neesgaard spillede en stor kamp for Aarhus United. Foto: Kim Haugaard
Aarhus United leverede en imponerende præstation mod topholdet Herning-Ikast og kunne stik mod alle forventninger sætte to point ind på kontoen.

HÅNDBOLD: Aarhus United bliver ved med at overraske i dette grundspil. Viborg, København og Esbjerg har allerede mærket kollektivets styrke. Onsdag aften blev det Herning-Ikast Håndbold, der løb direkte ind i en mur af vilje og vildskab, som de ikke formåede at stoppe.

Gæsterne kom tilbage i opgøret med 10 minutter tilbage af kampen, men trods modgangen, så stod Aarhus United fast og vandt 26-23.

- Vi blev ved med at bakke hinanden op i stedet for at gøre hinanden nervøse, da de kom op på lige. Vi sagde hele tiden til hinanden, at det var ok. På den måde fik vi holdt fast i sammenholdet i den situation, sagde højrebacken Celine Lundbye, der havde et par afgørende scoringer fra distancen i den afgørende fase.

- Jeg har en klar ide om, at sammenhold på et hold er altafgørende. Det er det, der gør, at de mindre hold kan drille de store. Hvis sammenholdet er godt og dynamikken er til stede, så kan du komme langt, sagde bagspilleren.

Viljen var også noget af det, som cheftræner Heine Eriksen hæftede sig ved efter den flotte sejr.

- Det afgørende i dag blev, at vi havde mere ild i øjnene end de havde. Når jeg kiggede mine spillere i øjnene og bagefter kigge over på deres spillere, så var vores ild meget større. Det havde vi også talt om inden kampen. Vi skulle holde bålet i gang og blive ved med at fodre det hurtigere end de kunne, sagde træneren, der i det meste af kampen havde en rigtig god fornemmelse på sidelinjen.

- Jeg følte ikke så meget panik i den situation, hvor de kom på 21-21. Heller ikke hos spillerne. Vi havde snakket meget om, hvor vi gerne ville have flyttet kampen hen. Det var vores mål, at det skulle være tæt i de sidste 10 minutter. Så på en eller anden måde, tror jeg ikke, vi tænkte over, at vi havde ført stort, men i stedet valgte vi at sige, at der var otte minutter tilbage og vi var altså helt lige med Herning-Ikast. En håndboldkamp svinger meget og derfor var vores fokus egentlig på, at det var fedt det her.

Den eneste gang han for alvor blev nervøs var halvandet minut før tid, da gæsternes stregspiller Sarah iversen fik en dobbelt udvisning.

- Vi fik sat spillet godt i de sidste fem minutter godt, hvor vi begyndte at skyde igen i stedet for at lave en masse indspil, sagde han og fortsatte

- Da de fik den dobbelte udvisning til sidst, blev jeg lidt bekymret, for der sker bare noget i håndboldkampe. En enkelt udvisning havde jeg ikke været bekymret for, men jeg kunne pludselig se et billede, hvor vi brændte nogle store chancer, og de pludselig kom med noget, som vi ikke var forberedt på. Det var det eneste tidspunkt i anden halvleg, hvor jeg blev lidt nervøs, sagde en tilfreds Heine Eriksen.

Han havde ikke turde drømme om to point på forhånd.

- Vi er få folk og må undvære en spiller som Julie Pontoppidan. Herning-Ikast kom med alt i dag. De har haft en weekend, hvor de ikke skulle spille og kunne derfor give spillerne fri. De har haft god tid til deres taktiske forberedelse. Det var faktisk et skidt tidspunkt at møde dem på, fordi de havde gode betingelser. Derfor overraskede det mig meget, at vi var i stand til at vinde.

Håndboldliga, kvinder

Aarhus United - Herning-Ikast Håndbold 26-23 (12-10)

Aarhus United: Mathilde Neesgaard 8, Celine Lundbye 6, Charlotte Mikkelsen 4, June Bøttger 3, Line Ellertsen 2, Annika Meyer 1, Sofie Flader 1, Marie Aamand Sørensen 1

Herning-Ikast: Stine Skogrand 6, Jeanett Kristiansen 4, Sarah Iversen 4, Naja Kristensen 3, Cecilie Brandt 2, Tonje Løseth 2, Helene Fauske 1, Julie Jensen 1

Stillingen undervejs: 1-3, 3-5, 6-6, 8-7, 12-10, 16-11, 19-13, 21-17, 21-21, 24-23, 26-23

Udvisninger: Aarhus United 1, Herning-Ikast 4

Celine Lundbye hyldede det århusianske kollektiv efter sejren over Herning-Ikast. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce