x
Annonce
Sport

Aarhus United-træner om ung målvogter: Hun kommer til at få landskampe i fremtiden

Nora Persson har udviklet sig hurtigt i Aarhus. Foto: Kim Haugaard
Nora Persson har fået en forrygende start på det nye år i målet for Aarhus United, hvor hun har været kampafgørende. Cheftræner Heine Eriksen forudser, at den 20-årige målvogter kan blive et landsholdsemne i fremtiden.

HÅNDBOLD: Hun var tiltænkt en rolle som lærling i sit første år i Aarhus United. En substitut til klubbens klare førstevalg, den svenske landsholdsmålvogter Martina Thörn. I sit første halve år i Danmark har den 20-årige håndboldspiller dog taget nogle imponerende skridt i den rigtige retning og kronede sit første halve år med en kåring som kampens spiller i opgøret mod TTH Holstebro.

I det nye år har Nora Persson fortsat sin udvikling og i de seneste to kampe har hun nærmest været alene i målet og båret rollen som førstevalg med en ro og rutine, der har vakt opsigt i den bedste håndboldrække herhjemme. Hun var kampafgørende i overraskelsen mod København Håndbold og i det seneste opgør mod ligaens suveræne førerhold Team Esbjerg, viste den unge svensker igen, at hun har evnerne til at vikariere, når det normale førstevalg ikke er spilleklar eller rammer niveau den pågældende dag.

En forvandling, som cheftræner Heine Eriksen ikke havde forventet ville komme så hurtigt, da han hentede den unge keeper til Aarhus i sommer.

- Det var ikke noget, som vi vidste, da vi i sin tid hentede hende. Jeg kunne bare se noget potentiale i hende. Hun var anden målmand i en svensk ligaklub, der rykkede ned med et brag. Alligevel sad hun på bænken det meste af tiden og var sjældent på banen. Jeg havde ikke troet, at hun ville udvikle sig så hurtigt. Det er bare flot arbejde af Nora. Jeg havde troet, at vi skulle hen til sidst i sæson to eller starten af sæson tre, før vi ville se det her niveau fra hende, siger cheftræneren.

Han tilskriver en stor del af æren for fremgangen til den enorme træningsflid, som Nora Persson har lagt for dagen siden sin første dag i klubben.

- Hun træner og kan tage meget træning. Det er en evne, som nogle unge spiller har, hvor de både fysisk og mentalt kan holde til meget træning. Det betyder, at de kommer langt, og Nora er bare en type, der kan holde til meget og er mentalt stærkt, siger Eriksen og fortsætter:

- Jeg har hele tiden sagt, at Nora vil få landskampe for Sverige på et tidspunkt. Det er jeg ikke i tvivl om. Det bekræftede hun i dag mod Esbjerg. Der er lang tid og flere år til den kamp kommer, men den skal nok komme. Kigger vi fire til fem år uden i tiden, så er hun et bud på en landsholdskeeper, lyder det.

Annonce

Blå bog

Navn: Nora Persson

Født: 10. februar 1999 i Lund

Højde: 176 centimeter

Position: Keeper

Klub: Aarhus United - kontrakt til sommeren 2022

Tidligere klubber: Kristianstad, H43 Lund

Arbejder som pædagogmedhjælper.

Mere tilpas

Det er en mindre hjernerystelse til Martina Thörn, der har holdt landsholdskeeperen ude og i stedet givet chancen til Nora Persson. Thörn sad med på bænken som støtte mod Team Esbjerg, men havde ikke behov for at komme med mange input i et opgør, hvor hendes lærling havde en del afgørende redninger undervejs.

- Jeg er virkelig glad for at få muligheden, for jeg har ikke været vant til at få så meget tid. Nu har jeg haft to tre kampe, hvor jeg har fået forholdsvis meget spilletid, så jeg føler mig lidt mere tilpas derinde, siger Nora Persson og tilføjer, at tilstedeværelsen fra Martin Thörn giver noget tryghed i den nye rolle.

Samtidig er den unge svenskeren for alvor kommet på plads i et kollektiv, der har fået en god start på det nye år. Det smitter også af i målet.

- I og med vi har vundet nogle kampe, så går vi ind til kampene med en anden selvtillid. Lykkes tingene ikke lige i første omgang, så skal det nok gøre det næste gang. Vi hjælper hinanden og tror på hinanden, og er du i stand til det, så bliver det også bare nemmere.

- Jeg havde det svært i begyndelsen, hvor det hele var meget nyt og spillet var på et helt andet niveau, men jeg føler, at hele tiden kommer lidt mere ind i tingene i løbet af det seneste halve år. Vi træner jo dagligt og det er også med til at øge mit niveau, så jeg kan hjælpe til i målet, siger Nora Persson.

- Nu tænker jeg bare, at jeg skal stå på mål. Jeg tænker ikke på, hvem vi skal spille mod. Det handler om at tage det roligt og bare stå derinde.

Det gør hun ganske godt indtil videre. I de første 15 kampe har hun stået med en samlet redningsprocent på 32,6.

Nora Persson forlængede kort før jul sin aftale med Aarhus United, så den løber frem til sommeren 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Læserbrev

Læserbrev: 278 pensionerede læger melder sig klar til kampen mod corona i Region Midtjylland

Mange af Danmarks pensionerede læger er klar til at sætte pensionisttilværelsen på pause for at tage en tørn i kampen mod coronavirus. I en helt ny rundspørge fra Foreningen af Pensionerede Læger og Lægeforeningen svarer 1.261 pensionerede læger, at de kan og vil stille op som en del af coronaberedskabet. Af dem svarer 278, at de er parat til at hjælpe sundhedsvæsenet og træde til i Region Midtjylland. Som formand for Lægeforeningen i Region Midtjylland er jeg stolt over det samfundssind, der bliver vist fra mine pensionerede lægekolleger. Vi er i en ekstraordinær situation, og derfor har sundhedsvæsenet hårdt brug for alle ekstra hænder og hoveder, som kan gøre en indsats. Når så mange pensionerede læger melder sig klar, er det ganske enkelt imponerende. Mogens Hüttel, der er formand for Foreningen af Pensionerede Læger, har forklaret det således til Ritzaus Bureau: ”Man er læge hele livet. Også når man er pensioneret. Det ligger dybt i os at ville gøre en forskel. Derfor har så mange pensionerede læger inklusive mig selv meldt sig klar. Når landet har brug for os, stiller vi op.” Alle håber naturligvis, at vores sundhedsvæsen ikke bliver så hårdt presset, at pensionerede læger og andre er nødt til ekstraordinært at træde til. Men meget tyder på, det bliver nødvendigt. Som fællestillidsrepræsentant på AUH for Yngre Læger er jeg i disse dage meget optaget af, at de yngste ikke skal stå for meget i front, hvis vi skulle få tilstande som Italien og Spanien. Her vil det være meget værdifuldt at have de pensionerede læger til at arbejde sammen med de yngre i andre afsnit til at sparre med. Jeg vil til slut sige, at det er en stor gestus, som må afføde stor respekt og en dybfølt tak, at så mange pensionerede læger er klar til at stille op kampen mod coronavirus i Region Midtjyllands sundhedsvæsen.

Aarhus

Aarhusforskere mod corona: - Vi er de første i verden til at afprøve lægemidlet på mennesker

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce