Annonce
Sport

Aarhus United vandt over Ajax og sikrede klubbens første slutspil

Ditte Vind og resten Aarhus United kunne for alvor juble igennem, da Odense og TTH spillede uafgjort. Arkivfoto: Ole Nielsen

For første gang i ti år har et århusiansk damehåndboldhold kvalificeret sig til at være med i slutspillet i håndboldligaen. - Det er fantastisk, siger Heine Eriksen, træner i Aarhus United.

HÅNDBOLD: Der var meget på spil for Aarhus United lørdag eftermiddag. En sejr i udekampen over Ajax København, samt et godt resultat i kampen mellem Odense Håndbold og TTH Holstebro, ville sikre den århusianske klub sin første deltagelse i slutspillet, efter klubben blev dannet i foråret 2017.

Kampen mellem Odense og TTH Holstebro kunne århusianerne ikke gøre meget ved, men de kunne starte med at gøre deres eget arbejde - og det gjorde Aarhus United i kampen imod Ajax København.

Efter tre minutters spil sendte Majbritt Toft-Hansen bolden i nettet til 1-2, og efter kom klubben med slutspilsdrømmene ikke bagud igen i opgøret.

Flere gange bragte de sig stort foran, men ved slutningen af begge halvlege hentede københavnerne ind på deres århusianske gæster. I første halvleg fik de lukket hullet helt til 12-12, og de var lige ved at gøre det igen efter pausen. Ajax København nåede dog kun op på 22-23, og dermed vandt Aarhus United kampen.

Så var det fluks ud og til telefonerne følge med i livescoren fra opgøret mellem Odense og TTH. Den kamp skulle vise sig at blive endnu mere spændende end Aarhus Uniteds egen kamp.

Alt andet end en sejr til TTH ville betyde, at Aarhus United gik i slutspillet. Men håbet var ret langt fra lysegrønt, for odenseanerne formøblede en syvmålsføring i anden halvleg, og skulle score i kampens sidste minut for at sikre det uafgjorte resultat.

For andre hold er en guldmedalje vanvittigt stort, for os er det vanvittigt stort at gå i slutspillet

Heine Eriksen

Mere end de turde drømme om

Det ene point til TTH Holstebro gør, at de maksimalt kan nå at komme á point med Aarhus United i grundspillet, men da Aarhus United er bedst i de indbyrdes opgør, er århusianerne nu sikre på at skulle spille slutspil.

- Det er fantastisk. Det betyder slutspil til et damehold fra Aarhus for første gang i ti år, sagde Heine Eriksen efter opgøret mellem Odense og TTH var fløjtet af

- For andre hold er en guldmedalje vanvittigt stort, for os er det vanvittigt stort at gå i slutspillet.

- Da vi startede projektet op for 22 måneder siden, var der overhovedet ingen, der havde tankerne, at vi på så kort tid ville bringe sig ind i et slutspil, og der var ingen, der drømte om, at vi skulle have spillet Final 4, så det er selvfølgelig kæmpe stort for os, sagde træneren.

Han pointerer specielt, at det er holdets egen fortjeneste, at de har nået slutspillet, og dét gør det endnu sjovere for det unge hold.

- Vi har spillet os til det. Det var ikke sådan noget med, at vi i sidste runde var afhængige af syv-otte resultater, der skulle gå vores vej. Vi har selv sørget for det fire runder før, at turneringen er slut. Det er vi superstolte over, og det kan jeg mærke, at pigerne også er. Det er sgu stort for os alle sammen, sagde Heine Eriksen.

Aarhus United har fire kampe tilbage i slutspillet.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Kultur

Har du også undret dig over stjernehimlen i to busskure?: Snart får flere af Aarhus' ikoniske champignoner en opfriskning

Annonce