x
Annonce
Sport

Markante profiler forlader Aarhus United

Celine Lundbye har givet udtryk for, at hun gerne vil tilbage til København. Savnet har været for stort. Foto: Ole Nielsen.
Det århusianske ligahold skal i den kommende sæson klare sig uden tre af sine profiler i bagkæden. Blandt andre topscorer Celine Lundbye.

HÅNDBOLD: Det er tre markante profiler, som Aarhus United må sige farvel til efter denne sæson. Holdet har for tredje sæson i træk klaret sig over al forventning og det har gjort de største profiler attraktive hos de største klubber herhjemme.

Celine Lundbye og Helena Elver var begge med i opløbet om at komme med til VM i Japan i december måned, men klarede i sidste ende ikke cuttet til den endelige trup.

Inddragelsen i brutto truppen er dog et glimrende billede på den udvikling, som de to profiler har gennemgået i deres tid i Aarhus. Lundbye blev hentet ind fra bænken i Nykøbing Falster for to sæsoner siden, mens Helena Elver er gået fra at være en talentfuld spiller i 1. division hos Gudme HK til at blive en profil i ligaen for United. Nøjagtigt som hendes holdkammerat.

Aarhus United har gennem en længere periode været i dialog om en forlængelse med sine to profiler, men kunne ikke komme til enighed.

For Celine Lundbyes vedkommende har det haft stor betydning at komme tilbage til København, mens Helena Elver har fået et tilbud, hun ikke kunne sige nej til.

- Både Elver og Lundbye har klart tilkendegivet, at de har haft en supertid hos os, og at de gerne ville fortsætte deres udvikling i Aarhus United. Undervejs i forhandlingerne har vi alligevel måttet erkende, at vi ikke kunne nå i mål af forskellige årsager.

- For Celines vedkommende handler det om, at hun savner byen København, og selvom vi har forsøgt at strikke forskellige løsninger sammen, dur det bare ikke at bo i København og spille for Aarhus United, udtaler Aarhus Uniteds bestyrelsesformand Mads Winther i en pressemeddelelse.

Helena Elver havde troet, at hun skulle spille flere år i Aarhus, men understreger, at tilbuddet udefra var for stort til at sige nej.

- Jeg har udviklet mig på alle parametre, har fået et stort ansvar og har fået masser af spilletid. Klubben, trænerne, holdkammeraterne og publikum har været outstanding, og jeg troede også, at det ville blive til flere år, men der er dukket en sportslig udfordring op, som jeg simpelthen er nødt til at forfølge.

Den sidste del af trioen, der siger farvel, er Julie Pontoppidan. Hun var en af spillerne, der tog turen fra SK Aarhus, da klubben blev lukket ned i sommeren 2017, og over i Aarhus United, hvor hun over de første tre har fået en større rolle i håndboldkollektivet. Specielt i år er hun blevet en profil i bagkæden med hendes fart og fintespil.

- Det siger sig selv, at Aarhus United har betydet enormt meget for mig og min karriere. Jeg er Aarhus-pige og har nydt at være med på rejsen i Aarhus United, og klubben vil altid stå mig meget nær. Men jeg kan mærke, at jeg har behov for at prøve mig selv af i andre rammer – simpelthen at udfordre mig selv udenfor den tryghed, jeg har i Aarhus United, siger hun.

Aarhus United fortæller desuden, at man er langt i arbejdet med at finde afløsere for de tre profiler.

Helena Elver har fået et tilbud, som hun ikke sige nej til. Derfor blev det ikke til en forlængelse i Aarhus United, som hun ellers har været glad for at være den af. Foto: Ole Nielsen
Efter mange sæsoner i århusiansk håndbold vil Julie Pontoppidan gerne væk fra de trygge rammer. Derfor søger hun væk til sommer. Foto: Ole Nielsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Supermarkeder mærker stigning i omsætning: Ris, pasta, mel og andre basisvarer hitter i indkøbskurvene

CORONAVIRUS

Liveblog: Særfly til Peru med danskere bliver længste SAS-flyvning - og WHO spår en million smittede snart 

Annonce