Annonce
Sport

Aarhus Uniteds slutspilseventyr blev bremset i Odense: - Jeg er meget stolt over, den moral holdet viser

Mathilde Neesgaard scorede ni mål mod Odense Håndbold, men det var ikke nok til at forhindre fynboerne i at gøre en ende på det århusianske slutspilseventyr. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Der var stadig alt at spille for i Aarhus Uniteds næstsidste slutspilskamp, da en semifinaleplads stadig var indenfor rækkevidde. Modstanderne fra Odense Håndbold viste dog, at de er på et andet niveau, og sørgede med en sejr for at Aarhus Uniteds slutspilseventyr fik en ende.

HÅNDBOLD: Aarhus United blev ikke levnet mange chancer i Odense Idrætshal, hvor de tirsdag aften gæstede en af denne sæsons helt store titelbejlere, Odense Håndbold.

Faktisk ville du ikke engang få en krone tilbage i gevinst, hvis du før kampen havde spillet en flad tier på, at hjemmeholdet ville vinde kampen.

Alligevel blev kampen en tæt affære i første halvleg, hvor Aarhus United viste stor effektivitet i sine afslutninger, mens Odense havde svært at komme forbi Martina Thörn, der i næste sæson skifter til netop Odense.

Annonce

Hjemmeholdet viste dog, hvorfor de skal regnes blandt favoritterne til at blive danske mestre i 2021, og kørte slet og ret Aarhus United over i kampens afsluttende 30 minutter, hvilket resulterede i en sejr på 30-23 til de fynske kvinder.

Lukket ned i anden halvleg

Den første halve times var der ellers praktisk talt intet, der adskilte de to hold. Århusianerne spillede sig frem til gode afslutninger, og for hjemmeholdet kunne Tess Wester slet ikke få gang i redningerne, hvorfor Althea Reinhardt da også endte med at erstatte hende mellem Odense-stængerne.

Omvendt godt gik det for Aarhus' Martina Thörn, der igen og igen gjorde livet surt for de orangeklædte fynboer.

Kvindehåndboldligaens Slutspil

Odense Håndbold – Aarhus United 30-23 (14-13)

  • Aarhus United: Mathilde Neesgaard 9, Marielle Martinsen 5, Annika Meyer 3, Line Ellertsen 2, Emma Mogensen 1, Frederikke Hedegaard 1, June Bøttger 1, Line Berggren Larsen 1
  • Odense Håndbold: Lois Abbingh 8, Nycke Groot 7, Freja Cohrt 4, Mie Højlund 4, Ayaka Ikehara 3, Rikke Iversen 2, Angelica Wallén 1, Mia Rej 1
  • Udvisningsminutter: Aarhus United: 8, Odense Håndbold: 2
  • Redningsprocent: Aarhus United: Martina Thörn 33 % (13/40), Nora Persson 0 % (0/1); Odense Håndbold: Althea Reinhardt 50 % (8/16), Tess Wester 12 % (2/17)
  • Kampen undervejs: 5-5, 8-10, 12-11, 18-14, 20-15, 27-19.


Men i anden halvleg blev det hele vendt på hovedet. Århusianerne kunne slet ikke komme igennem hjemmeholdets forsvar, hvor blandt andre Nycke Groot gjorde flot figur. Samtidig fik Reinhardt gang i redningerne, og i den anden ende af gulvet fik Mie Højlund sat tempo på - mere end hvad Aarhus United kunne kapere.

Så hjemmeholdet trak, som forudsagt af bookmakerne, godt og grundigt fra i kampens afsluttende halve time, og Odense endte i sidste ende med at vinde kampens anden halvleg med hele seks mål.

Annonce

Udvisninger gjorde ondt

Aarhus United blev i kampens løb ramt af fire tominuttersudvisninger, og de var ifølge cheftræner Heine Eriksen ganske dyre for gæsterne.

- I kampen har jeg lidt på fornemmelsen, at vi har nogle udvisninger på nogle tidspunkter, hvor de gør rigtig ondt på os. Blandt andet også i første halvleg, hvor vi har lidt momentum. Jeg synes ikke, vi får for mange udvisninger. Dommerne giver de rigtige udvisninger, men de rammer os bare på nogle tidspunkter, hvor det gør rigtig ondt, fortæller Heine Eriksen.

Når alt kommer til stykket, så er cheftræneren dog også bevidst om, at Odense Håndbold befinder sig på et andet niveau end Aarhus United gør.

- Det er jo bare sådan en gang i mellem i sport, at man møder overmanden. Og det gjorde vi i dag, det skal ikke være nogen hemmelighed. Det var vi også godt klar over, inden vi skulle i gang, lyder det fra Heine Eriksen.

Annonce

Viste god moral

Med nederlaget i Odense er drømmen om en semifinale nu slut for Aarhus United. At de århusianske kvinder skulle have alt at spille for med to kampe igen, var dog i sig selv en kæmpe overraskelse.

- Vi kører bare tør for ressourcer i anden halvleg, og det er jo forskellen på de to hold. Deres bredde og deres top er bare langt større end vores, så det er en fuldt fortjent sejr, de får. Men jeg synes, vi giver det et forsøg, og det der glæder mig er også, at vi spillere videre selv i de sidste ti minutter, hvor kampen egentlig er afgjort. Vi giver ikke op, selvom semifinalepladsen allerede var væk, pointere cheftræner Heine Eriksen.

- Det viser, at vi har en god moral, og at vi er gået ind til det her slutspil på den rigtige måde. Det handlede om at kæmpe til det sidste og tage de chancer, som ville komme undervejs i slutspil, og det synes jeg, vi formåede især i de første kampe. Vi havde aftalt, at vi aldrig ville give op, selv i de kampe hvor det ville se svært ud. Det synes jeg, vi viser i dag, og det viser vi også mod Viborg. Jeg er meget stolt over den moral, holdet viser, siger Heine Eriksen.

Aarhus United mangler stadig en enkelt kamp i slutspillet, hvor de skal en tur til Nykøbing Falster. Selv med en sejr her, er slutspilseventyret altså overstået.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce