Annonce
Aarhus

Aarhus Universitet arbejder sammen med medicinal-gigant

Det er ikke småpenge, medicinal-virksomheden Roche omsætter for på verdensplan: Beløbet er omkring 335 milliarder kroner. Foto: Scanpix
Medicinalgiganten Roche håber med ny aftale med Aarhus Universitet at finde talenter til sin forskning, mens det sundhedsfaglige fakultet også får gavn af aftalen.

En ny et-årig samarbejdsaftale mellem Health og den verdensomspændende medicinalvirksomhed Roche er netop forhandlet på plads.

Dermed skal universitetets sundhedsfaglige fakultets studerende og forskere arbejde sammen med biotekkoncernen Roche Hovedformålet er, at der bliver bygget bro mellem universitets forskermiljø og erhvervslivet. Der er ingen penge mellem de to parter.

På verdensplan er det lidt af en gigant, der er tale om indenfor medicinalindustrien, hvor Roche beskæftiger 94.000 medarbejdere og har et budget på omkring 335 milliarder kroner. Heraf investeres 67 milliarder kroner hvert år i forskning.

Prodekan for samarbejde og talentudvikling, Lise Wogensen Bach, glæder sig over muligheden for at samarbejde med en af verdens førende virksomheder på life-science-området.

- Med aftalen får vi adgang til hinandens forskningsmiljøer på en helt ny måde. Det betyder, at vores forskere kan finde faglige interessefællesskaber med Roches forskere, og det er første skridt på vejen mod at indlede fælles forskningsprojekter, siger Lise Wogensen Bach.

En del af formålet med samarbejdet er fælles forskningsprojekter, besøg på Roche Innovation Center Copenhagen, og inspiration til Healths erhvervsrettede talentforløb. Det er nogle af de konkrete tiltag i en ny samarbejdsaftale mellem fakultetet og Roche. Samarbejdet skal blandt andet give fakultetets forskere ny inspiration, styrke netværket mellem universitetet og erhvervslivet, og synliggøre nye karriereveje for talentfulde studerende.

Større chance for støtte til ph.d-stillinger

Når et hold af fakultetets forskere til efteråret skal besøge Roche Innovation Centre Copenhagen i Hørsholm, er det først og fremmest tænkt som en inspirationstur, der skal give nye perspektiver på igangværende projekter. Men ligeså vigtigt er det at etablere gode forbindelser til fagfæller i en life-science virksomhed. Et fælles forskningsprojekt med en erhvervspartner giver nemlig også mulighed for at søge fondsmidler til offentlig-privat samarbejde og til erhvervs-ph.d-stillinger.

- Danmark har mange velfunderede akademiske institutioner, der udvikler banebrydende forskning. Imidlertid forbliver mange af de gode ideer i skrivebordsskuffen i stedet for at blive udmøntet i konkrete kliniske forsøg, der potentielt kan føre til udvikling af nye innovative behandlinger. Med denne aftale håber jeg, at vi kan skabe en solid platform for et tæt og frugtbart samarbejde mellem Health og Roche til gavn for begge parter, siger Richard Wright, administrerende direktør i Roche Denmark.

En tæt relation til Roche kan give fakultetets studerende et sjældent indblik i, hvordan man arbejder i sundhedsindustrien. Når Health 27. september inviterer til Medical Innovation Day, vil Roche møde op med case-opgaver, der afspejler reelle problemstillinger, som virksomheden arbejder med.

Annonce

Roche kigger efter talenter

- Roche er altid på udkig efter nye talenter, der kan bidrage med nye ideer og innovation. Jeg er derfor meget glad for, at vi med denne aftale har skabt mulighed for, at Healths mange højtkvalificerede og ambitiøse studerende kan mødes med vores dygtige medarbejdere og få et konkret indblik i, hvordan det er at arbejde i Roche. Jeg ser meget frem til at møde de studerende i den kommende tid, siger Richard Wright.

På fakultetet ser man også frem til disse møder, som man håber kan komme de studerende til gode på flere måder.

- Vi er stolte over, at vi kan tilbyde vores studerende et møde med en virksomhed, som arbejder helt fra molekyle til patient. Det kan både være med til at synliggøre den mangfoldighed af karriereveje, som venter, og give dem et forspring i forhold til at opbygge et netværk, allerede inden de graduerer, siger Lise Wogensen Bach.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce