Annonce
Aarhus

Aarhus Universitetshospital udvider med flere telte til coronatest: Skal leve op til de nye krav

På Aarhus Universitetshospital i Skejby har man udvidet drive-in-testen for covid-19, så man nu kan teste endnu flere mennesker end før. Foto: Axel Schütt
Flere telte skal gøre det muligt at leve op til de nye krav fra Sundhedsstyrelsen om at teste endnu flere patienter for covid-19.

AARHUS: Siden 7. marts har Aarhus Universitetshospital haft et drive-in-testtelt stående, klar til at teste østjyder for covid-19.

På en måned har mere end 2.000 mennesker været forbi, og nu er man klar til at teste endnu flere.

Det fortæller Lars Elgård, pressechef ved Aarhus Universitetshospital, til Århus Stiftstidende.

- Vi har udvidet testkapaciteten for at kunne leve op til Sundhedsstyrelsens seneste kriterier for testning, siger han.

Man skal nu i langt højere grad end før teste borgere med milde symptomer, borgere som bor sammen med familiemedlemmer i risikogruppen, samt ansatte i sundheds- og ældresektoren og personale, der arbejder med socialt udsatte.

Derfor er det nødvendigt med ekstra testkapacitet, så nu er der tre telte ved hospitalet.

I et af dem testes børn med milde symptomer.

- Der er også mulighed for at booke familietider i tilfælde, hvor hele familien er henvist til test, siger Lars Elgård.

Sundhedsstyrelsen har opdateret deres retningslinjer, så man nu i langt højere grad end før skal teste borgere med eksempelvis milde symptomer eller borgere, som bor sammen med familiemedlemmer i risikogruppen. Derfor har Aarhus Universitetshospital udvidet deres testkapacitet. Foto: Axel Schütt
Annonce

Test kræver henvisning først

I ét telt kan testes omkring 300 personer om dagen. Det er mere tidsbesparende end at skulle have hver enkelt patient ind omkring en stue.

- Hvis man skal testes inde på hospitalet, skal der gøres rent på stuen bagefter. Det tager to timer, inden man kan bruge stuen igen, har Lars Østergaard, ledende overlæge på afdelingen for infektionssygdomme på AUH, forklaret i forbindelse med opsætning af det første telt.

Teltet fungerer på den måde, at man efter henvisning fra eksempelvis egen læge, kører ind gennem teltet i sin egen bil. Her ruller man bilens vindue ned og svarer på et par spørgsmål om sine symptomer, hvorefter man bliver podet mens man stadig sidder i bilen.

Når podningen er overstået, kan man rulle vinduet op igen og køre hjem.

Herefter skal testen analyseres, og det kan tage op til 12 timer, før der er svar. I den periode skal den testede opholde sig i eget hjem uden at have fysisk kontakt med andre.

Hospitalet understreger, at man stadig ikke bare kan køre forbi teltet og blive testet. Det kræver fortsat en henvisning fra eksempelvis egen læge eller vagtlægen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Kommentar: Derfor ligner AGF et hold, der er ved at smide hele sæsonen på gulvet

Annonce