x
Annonce
AGF

Aarhus var førstevalget for David Nielsen: - En af de hurtigste kontraktforlængelser, jeg i mit liv har skrevet

David Nielsen var naturligvis glad, da AGF slog Brøndby i slutningen af november. AGF har vundet begge indbyrdes kampe mod Brøndby i denne sæson. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2019)
Der gik blot fire dage fra de første snakke, til David Nielsen skrev under på en ny aftale i AGF.

FODBOLD: Det tog sin tid, men fjerde søndag i advent blev der sendt en århusiansk julegave ud til hele byen.

David Nielsen forlænger kontrakten med AGF til sommeren 2023. Det er en kontrakt, der er fire måneder længere, end den første, som han fik tilbage i 2017.

Men rygterne har svirret omkring Nielsens forlængelse. Århus Stiftstidende har tidligere erfaret, at David Nielsen havde modtaget et gunstigt tilbud fra den svenske Malmö FF, der godt nok formåede at gå videre fra deres Europa League-pulje sammen med FC København, men som skuffede i den hjemlige liga og kun blev nummer to. Stiften kunne dog samtidig erfare, at AGF havde lagt et nyt kontrakttilbud på bordet foran David Nielsen.

Hvorfor tog det så lang tid, før kontraktforlængelsen blev en realitet?

- Der gik fire dage, fra vi første gang snakkede sammen, til jeg skrev under, så det er faktisk en af de hurtigste kontraktforlængelser, jeg i mit liv har skrevet.

- Jeg ved godt, at der gik langt tid i forhold til, hvad folk udefra gerne ville se, men vi havde et tungt fokus på at holde det fokus, vi havde spillerne i. Vi skulle ikke ligge og rode med en kontraktforlængelse midt i efterårssæsonen, når vi alle sammen havde en fornemmelse af, at det var det, vi gerne ville, siger David Nielsen.

For tiden ligger AGF for første gang til at blive en del af mesterskabsspillet i Superligaen efter grundsspillets 26 kampe, og efteråret blev sluttet af med en god stime på seks sejre og et uafgjort resultat mod Lyngby.

- Vi var alle sammen enige om, at vi havde meget mere arbejde, vi skulle have gjort, og jeg har et stort ønske om at træne en klub, der udfordrer mig. Det har i virkeligheden været meget, meget simpelt for mig at forlænge, siger David Nielsen.

Annonce
Det har i virkeligheden været meget, meget simpelt for mig at forlænge.

- David Nielsen, cheftræner i AGF.

De negative stunder er også gode

David Nielsen er slet ikke klar til at forlade det projekt, som han henover de seneste to og et halvt år har sat i søen.

Cheftræneren er kendt for at være afhængig af sin egen motivation, og at han ikke går i stå. Det var blandt andet derfor, han så mange gange skiftede klub som spiller og spillede professionelt i fire forskellige lande.

Men det er også præcis derfor, AGF søndag kunne offentliggøre forlængelsen af David Nielsens kontrakt.

- Vi er jo kun i virkeligheden startet med at se, hvad det her hold kan. Der er masser af ting, vi kan blive bedre til, og der er også mange udfordringer. Men de gode stunder i AGF er for mig ikke kun, når vi har vundet en fodboldkamp. Jeg elsker den energi, der ligger i at skulle reparere et nederlag og forsvare, når folk angriber os, siger David Nielsen.

Et godt personel i klubben

AGF's sammensætning af personale har også været en faktor i kontraktforlængelsen.

- Personlige relationer betyder alt, og jeg har mennesker hele vejen rundt, som har været dygtige og som har udgjort den rigtige sammensætning, og derfor har jeg troen på, at vi kan udvikle os yderligere, siger David Nielsen.

Han bliver nu den første AGF-træner i syv år til at forlænge sin oprindelige kontrakt med AGF. Den seneste, der fik den mulighed, var Peter Sørensen, som var i klubben fra 2010 til 2012. Ironisk nok kom den forlængelse dengang også efter en sejr mod FC Midtjylland på udebane.

David Nielsen kom til AGF i oktober 2017 efter fyringen af Glen Riddersholm. Inden jobbet i Aarhus var han cheftræner i Lyngby Boldklub, som han rykkede op fra 1. Division og fik en meget overraskende tredjeplads med i den første Superliga-sæson.

Tidligere har han også trænet norske Strømsgodset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Supermarkeder mærker stigning i omsætning: Ris, pasta, mel og andre basisvarer hitter i indkøbskurvene

CORONAVIRUS

Liveblog: 900.000 spaniere mister deres job -  og 248 nye smittetilfælde i Danmark 

Annonce