Annonce
Aarhus

Aarhus vil gøre det smartere for borgerne

Aarhus Kommune vil satse målrettet på digital information og service over for borgerne. Her et eksempel på en digital tavle i Næstved.

Aarhus Kommune vil være forrest med at udvikle den digitale by til gavn for borgere og ansatte og lancerer derfor projektet Smart Aarhus tirsdag.

Annonce

Aarhus Kommune lancerer tirsdag et ambitiøst og kreativt udviklingsprojekt, der skal gøre livet lettere for borgerne og gøre kommunen mere effektiv.

Nicolai Wammen forlader borgmesterkontoret i Århus og overlader det til Jacob Bundsgaard JohansenNicolai Wammen forlader borgmesterkontoret i Århus og overlader det til Jacob Bundsgaard Johansen

Under overskriften Smart Aarhus vil Aarhus være en »smart city«, som er en betegnelse for en by, der udvikler sig mod mere digitaliserede, intelligente og bæredygtige samfund.

»Min vision er, at Aarhus er allerforrest med at bruge teknologien til at skabe det gode liv for borgerne og til at lave forretning på det,« siger borgmester Jacob Bundsgaard (S).

Målet for kommunen er at fastlægge digitale visioner for byen, der rækker 10-20 år frem.

»Der er tre grunde til at sætte denne udvikling i gang. Dels vil vi med digitale løsninger effektivisere den offentlig sektor for at få mere for pengene. Dels vil vi skabe bedre livskvalitet for borgerne og endelig vil vi skabe vækst og eksportmuligheder for virksomheder,« siger Jacob Bunds­gaard.

Borgmesteren understreger, at Aarhus samtidig gerne vil være en åben og imødekommende by, som lægger tingene åbent frem for borgerne. Derfor vil man som et led i projektet frigive kommunale data i løbet af foråret med henblik på, at de kan udnyttes digitalt og måske kommercielt. Blandt andet til apps til smartphones.

»Men det er meget mere og andet end apps, vi tænker på med Smart Aarhus. Det handler grundlæggende om at lave en strategi for at modernisere den offentlige sektor og at tænke nye løsninger,« forklarer Jacob Bundsgaard.

Nu nedsætter initiativtagerne en »tænke-handle-tank« med en stribe arbejdsgrupper, som eksempelvis kan arbejde med digitalt iværksætteri, åbne data, offentlige-private partnerskaber, smart utilities (energi) og medier. Målet er i første omgang at få en række anbefalinger fra arbejdsgrupperne til efteråret smart aarhus

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Annonce