Annonce
Erhverv

Aarhus-virksomhed overtager Vestas' kæmpedomicil i Randers: 125 medarbejdere rykker mod nord

Inden længe kommer der igen liv i Vestas' enorme bygning i Randers. Arkivfoto

Skejby-virksomheden Kosan Crisplant, der i 2015 kom på saudiarabiske hænder, og som sidste år rundede en milliard kroner i omsætning, er blevet for store til de nuværende lokaler.

AARHUS/RANDERS: Tirsdag formiddag modtog de 125 medarbejdere på Kosan Crisplant i det nordlige Aarhus en orientering fra adm. direktør Anders C. Anderson om, at de fra den første uge i det nye år får nye omgivelser - nærmere bestemt i den 16.000 kvadratmeter store bygning på Alsvej, der indtil for få år siden tjente som hovedkontor for vindmøllegiganten Vestas.

Både hos Kosan Crisplant og hos Vestas har man bevæget sig under radaren med flytteplanerne, og derfor kom meldingen da også som en overraskelse for medarbejderne, der i Aarhus primært beskæftiger sig med at designe, projektere og servicere anlæg, der kan fylde gas på gasflasker.

Lejer kontorer ud

Direktøren understreger, at flytningen er nødvendig for at kunne rumme de kommende års forventede vækst. Sidste år rundede Aarhus-virksomheden en milliard kroner i omsætning, mens årets budget hedder 1,3 milliarder, og målet for 20-21 ligger tæt på de to milliarder kroner.

- Vi får simpelthen brug for mere plads. I Aarhus, hvor vi er nu, buler væggene lidt ud hist og pist, for vi kan ikke rigtig være her længere. Derfor har vi set os om efter noget andet, siger Anders C. Anderson om det tidligere Vestas-hovedkontor.

I kølvandet på de eksplosive vækstprognoser forventer ingeniør- og projektvirksomheden ud over de nuværende 125 medarbejdere at ansætte yderligere arbejdskraft i form af projektledere og ingeniører, og direktøren forventer, at der inden for ganske få år vil være 200 medarbejdere beskæftiget i Randers.

Der er taget højde for den fremtidige vækst i en sådan grad, at bygningerne i Randers rent faktisk er for store til det antal medarbejdere, der rykker ind i en af de første uger i januar næste år.

- Derfor regner vi med, at vi skal have lejet de to sidste kontorhuse ud, som Vestas byggede på, dengang de var flest deroppe, siger Anders C. Anderson.

Annonce

Synergi med branchefolk

Vestas kom i sin tid til Randers, da den lokale vindmølleproducent NEG Micon fusionerede med vindmøllegiganten, som på daværende tidspunkt havde hovedsæde i Ringkøbing.

- Det gamle NEG Micon "fodaftryk" passer perfekt til os, mens de to store kontorbygninger, der er bygget på, bliver lidt i overskud til at starte med. Men lad os da håbe, at vi får så meget succes, at vi selv kan være der, siger direktøren, der dog understreger, at lejemålene ikke vil blive udlejet til hvem som helst.

- Jeg vil gerne have nogen derud, som arbejder inden for branchen, sådan så vi kan hjælpe hinanden med at lave nogle gode energiløsninger, og der på den måde kan være noget synergi at hente for os, siger Anders C. Anderson.

I 2015 blev Aarhus-virksomheden overtaget af en saudiarabisk familie, som førte til stiftelsen af et nyt selskab ved navn Makeen Energy, der står som ejer af Kosan Crisplant.

Annonce

Internationalt fokus

De saudiarabiske ejere laver veje og jernbaner og andet entreprenørarbejde, men som i de senere år har kastet sig over teknologi og energibranchen, og de senere års massive vækst tilskriver direktør Anders C. Anderson det faktum, at de nye ejere vil Danmark.

- De elsker Danmark, fordi vi her i landet taler lige ud af posen og leverer det, vi har aftalt, og vi skaber resultater. Arbejdsstyrken er fleksibel, vi er højtuddannede, vi har et internationalt udsyn og taler alverdens sprog. De kan ikke gøre det fra Riyadh, så de har ikke lagt skjul på, at arbejdet skal ske fra et hovedkontor, der er placeret i Danmark, siger direktøren.

Kosan Crisplant var ved overtagelsen af de saudiarabiske ejere allerede en virksomhed, der i høj grad havde et internationalt udsyn. Siden 2003 har strategien nemlig været at være så tæt på kunderne som muligt, og derfor er der etableret 22 salgs- og servicekontorer rundt om i hele verden, sådan så virksomheden i alt tæller 1000 medarbejdere.

- Vi har kunder i 130 lande verden over, og de synes, vi har nogle gode produkter, og alt var godt med undtagelse af, at de syntes, at vi var alt for langt væk.

Og det er som om, tingene aldrig står stille i virksomheden.

- Jeg vil meget gerne have lavet et 'House of Energy', hvor vi får et sprudlende hus, der emmer af kreativitet og energi, siger direktør Anders C. Anderson.

Annonce
For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

Han organiserede uroen og kastede brosten mod EU-forbeholdene og politiet: - Det var et snydevalg, og hadet var indædt

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Erhverv

Klimakamp ved køledisken: Klimamærker guider Kvicklys kunder til mere klimavenlige indkøb

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce