Annonce
Aarhus

Aarhus-virksomhed sætter salgsrekord og kommer styrket ud af regnskabsår

Jesper Ejlersen er administrerende direktør i Stibo Systems, der fra august til oktober leverede sit bedste salgsresultat i virksomhedens historie. Foto: Niels Busch
Stibo Systems har øget sin ordretilgang i det seneste halvår og har leveret sit bedste kvartal i virksomhedens historie.

AARHUS: 2020 har sat sit præg på det meste af handelsverdenen. Det er dog lykkedes nogle at vende udfordringerne til en markant fremgang. En af de virksomheder er Stibo Systems, der netop har afsluttet sit seneste halvårsregnskab med en 165 procent højere ordretilgang end forventet.

Stibo Systems er en af de førende virksomheder indenfor master data management. Det betyder, at Stibo laver løsninger, der hjælper andre virksomheder til at bruge deres data, så de kan styrke fundamentet for forretningen digitale fundament og dermed skabe bedre kundeoplevelser og give sig selv bedre muligheder for at forbedre væksten i den enkelte virksomhed.

- Da pandemien tvang mange lande til at lukke ned, fik man et indtryk af handlingslammelse i mange virksomheder. Ledere der var tilbageholdende med at træffe beslutninger. Investeringer der blev udsat, selv om de egentlig var planlagt til første halvdel af kalenderåret," siger Jesper Ejlersen, administrerende direktør for Stibo Systems.

Faktisk mindede det om ren stilstand inden tingene begyndte at ændre sig til det bedre i august måned. Siden er det kun gået fremad for Stibo Systems, der er en del af Stibo A/S-gruppen, som er fondsejet og blev grundlagt i 1794 som Aarhus Stiftsbogtrykkerie.

- Selvom interessen for vores produkter har været støt stigende gennem hele ​​det indeværende regnskabsår, skete der en betydelig acceleration fra august og frem: Virksomhederne er blevet tvunget til at lægge kursen om, og de investerer kraftigt i Master data management i erkendelse af vigtigheden af ​at have organiserede, præcise og tilgængelige data. På trods af pandemien har vores salg derfor slået rekorder fra august til oktober. Med et salg på 112 mio. kr. er det det bedste kvartal i Stibo Systems' historie. 37 % af de nye kunder er produktionsvirksomheder som Carl Zeiss og Saint-Gobain. I den sektor er der en voksende forståelse for, hvor meget mere gnidningsfrit man kan arbejde sammen med leverandører, kunder og partner, når man har installeret en ordentlig MDM-løsning, siger den administrerende direktør Jesper Ejlersen.

Annonce

Digitale forretninger

Nogle af de virksomheder, der kom bedst gennem coronakrisen var nogle af de onlinebutikker, som i forvejen havde gode management løsninger på plads, så man straks kunne reagere på efterspørgslen af varer.

- Det har man lært af ovre i produktionsleddet, hvor man har fremskyndet sin master data management i erkendelse af, hvor meget det løfter ens evne til at digitalisere sin forretning, siger Jesper Ejlersen.

Så selvom Stibo Systems fik en hård start på året, så ser det seneste halvår ud til at rette op på tingene, skriver virksomheden.

- Vores tilbagevendende indtægter på software er steget 36 mio. kr. i forhold til samme periode sidste år, hvilket betyder, at vi næsten er ved break-even efter seks måneder og forventer et overskud for indeværende regnskabsår med en fortsat stigning, konkluderer Jesper Ejlersen, administrerende direktør i Stibo Systems.


Vores tilbagevendende indtægter på software er steget 36 mio. kr. i forhold til samme periode sidste år, hvilket betyder, at vi næsten er ved break-even efter seks måneder og forventer et overskud for indeværende regnskabsår med en fortsat stigning

Jesper Ejlersen


Stibo Systems har afdelinger i 18 lande verden over. Virksomhedens hovedkontor ligger dog i Højbjerg i Aarhus. Foto: Niels Busch

Stibo Systems har hovedkvarter i Højbjerg og har afdelinger i 18 lande verden over.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Kommentar: Derfor ligner AGF et hold, der er ved at smide hele sæsonen på gulvet

Annonce