Annonce
Aarhus

Aarhus-virksomhed solgt til svenskere for 210 millioner kroner

Skaberen af System Frugt A/S, Jørgen Danielsen, ejede stadig 15 procent af virksomheden, som er blevet opkøbt af svenske Midsona. Jørgen Danielsen ses her foran Sjette Frederiks Kro, som han stadig er ejeren af. Arkivfoto
System Frugt A/S i Tilst er blevet opkøbt af den svenske koncern Midsona AB, der også ejer Urtekram.
Annonce

AARHUS: Den århusianske virksomhed System Frugt A/S er blevet solgt til svenske Midsona A/S for 298 svenske millioner kroner, hvilket svarer til 210 millioner danske kroner.

Købet er ifølge svenskerne sket for at styrke deres position i salget af frugt og nødder.

Et område, som System Frugt har siddet tungt på med mærkerne Earth Control og Delicata. Specielt Earth Control har vokset sig stort over de seneste år og er blevet det største brand på området, skriver Midsona i en pressemeddelelse.

- System Frugt er en ideel tilføjelse til Midsona. En platform for sund og tørret frugt. System Frugts Earth Control har en unik stærk position i Danmark og er vokset stødt i den resterende del af norden. Ved at styrke vores eksisterende platform, ser vi nye muligheder for at tage System Frugts forretning udover deres hjemlige marked. På samme tid ser vi også kombinationen af vores produkter som en mulighed for blive en af de ledende spillere på markedet for sund og tørret mad, udtaler CEO hos Midsona, Peter Åsberg.

System Frugt har eksisteret siden 1991 og har etableret sig som den ledende leverandør af tørret frugt og nødder. Firmaet har 128 ansatte, hvoraf størstedelen arbejder på fabrikken og hovedkontoret i Tilst. Virksomheden har også salgsafdelinger i Sverige, Norge og Finland.

I det seneste regnskabsår havde System Frugt et samlet salg på næsten 400 millioner danske kroner.

System Frugt blev etableret af erhvervsmanden Jørgen Danielsen i 1991. Skaberen havde stadig 15 procent af aktierne i virksomheden, mens kapitalfonden Odin ejede 80 procent. De sidste fem procent af aktierne ejes af den eksisterende ledelse i virksomheden.

Midsona AB ejer også Urtekram.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce