Annonce
Kultur

Aarhus viser Europa hvordan vi kan leve i fremtiden

Stadsarkitekt Stephen Willacy deltage i en debat om bæredygtig byudvikling med Warszawas stadsarkitekt Marlena Happach. Foto: Axel Schütt
Århusianske arkitekter er med, når udstilling fra Aarhus 2017 bliver vist.

AARHUS: En århusiansk udstilling om, hvordan vi vil leve i fremtiden, er rykket til Polen. Den bliver vist i Zodiak, Warszawas nyåbnede arkitekturcenter.

"Future Living" viser blandt andet en moderne skole, cirkulært boligbyggeri og eksperimenterende byrum, alt danske arkitekturprojekter. Formålet med at vise udstillingen fra Aarhus2017 er at skabe europæisk debat om, hvordan vi udvikler fremtiden bæredygtig. Udstillingen taler direkte ind i flere af FN’s 17 verdensmål. Efter Warszawa rejser udstillingen i maj videre til Concordia Design Center i Poznan.

Ved åbningen 8. marts i Warszawa deltog arkitekterne Flemming Svendsen, Cebra, og Rasmus Kierkegaard, Schmidt Hammer Lassen. Ved afslutningen 25. maj vil Aarhus' stadsarkitekt Stephen Willacy deltage i en debat om bæredygtig byudvikling med Warszawas stadsarkitekt Marlena Happach. Udstillingen er blandt andet finansieret af Aarhus Kommune, Region Midtjylland og Fonden Aarhus2017.

Det 21. århundrede er udråbt til byernes århundrede. Byer over hele verden vokser eksplosivt og prognoser viser, at to tredjedele af verdens befolkning inden år 2050 vil bo i tætbefolkede områder. De midlertidige løsninger, fx byhaver og strandbar i Aarhus Ø, iværksætter- og beboerhuset Instant City i Gellerup er eksempler på prototyper, der er skabt for at undersøge, hvad der er relevant og godt for byen og dens borgere samt kan være med til at skabe stedets identitet. Blandt de eksempler der fremhæves, er boligbyggeriet Circle House i Lisbjerg, et pionerprojekt for bæredygtigt og cirkulært byggeri, samt Dokk1.

Annonce

Udstillingen

Formålet med at vise udstillingen "Future Living" fra Aarhus2017 er at skabe europæisk debat om, hvordan vi udvikler fremtiden bæredygtig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Skuffet AGFer arrig på banen: Godt, at de river det lort op nu

AGF

Målløst i forårspremiere i Aarhus: AGF kunne ikke få hul på Hobro

Annonce