Annonce
Aarhus

Aarhus vokser: Mere end 5.000 flere århusianere på et år

Aarhus' befolkning vokser voldsomt i disse år. I løbet af det seneste år er der blever mere end 5.000 flere indbyggere. Arkivfoto: Axel Schütt

Vi bliver flere og flere i Danmark og stigningen er koncentreret om de store byer.

Annonce

AARHUS: Indbyggertallet i Danmark stiger stille og roligt og har ifølge Danmarks Statistik netop rundet de 5,8 millioner.

Gennem de seneste mange år er befolkningen vokset kraftigt i de største byer. En opgørelse, Dansk Byggeri har lavet på baggrund af de nyest tal fra Danmarks Statistik viser, at væksten først og fremmest er sket i Danmarks to største byer.

I Aarhus Kommune er befolkningstallet steget med 5.379 fra 4. kvartal 2017 til 4. kvartal i år, mens det i København er steget med 10.876.

De, der har deres daglige gang i Aarhus, kan umuligt have overset, at kraner, håndværkere og maskiner i disse år er i fuld gang med at forvandle byggepladser til boliger beregnet for både nuværende og kommende århusianere.

Adskillige boliger er for længst skudt op. For eksempel er Aarhus Ø i kraftig vækst i disse år og når den sidste lejlighed er klar til indflytning i bydelen, forventes det, at der er plads til op mod 12.000 indbyggere. Byggeriet er også i fuld gang i blandt andet Risskov Brynet lige som den sidste patient sammen med læger og sygeplejersker har forladt Amtssygehuset, der fremover skal bygges om til boliger.

Udvikling i antal indbyggere fra 4. kvartal 2017 til 4. kvartal 2018, opdelt på kommunestørrelse. Kilde Danmarks Statistik og Dansk Byggeri
Annonce

Jo større kommuner, jo flere nye indbyggere

Samlet set er befolkningen herhjemme steget med 0,5 procent det seneste år. Det generelle billede er, at befolkningen stiger mest i de største kommuner.

Hvis man opdeler de danske kommuner efter størrelse, ser man, at indbyggertallet det seneste år er steget med 1,2 procent i de syv største danske kommuner med mere end 100.000 indbyggere, mens det eksempelvis kun er steget med 0,1 procent i kommuner med 30.000-50.000 indbyggere.

- Udviklingen viser, at urbaniseringen er kommet for at blive. Men det er ikke sådan, at de mindre kommuner bliver affolket, for der sker også en flytning internt i kommunerne i de her år. I mange store provinsbyer som for eksempel Skanderborg, Hillerød og Silkeborg er der kommet flere indbyggere de seneste år, siger analysechef i Dansk Byggeri Andreas Fernstrøm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Aarhus

Langvarig politijagt på tricktyv er slut: 42-årig mand sigtes for 13 tyverier fra ældre i Aarhus

Annonce