Annonce
Sport

Aarhus-windsurfer går et år tilbage i tiden: OL-udsættelsen skal bruges som en fordel

Lærke Buhl-Hansen skal næste år være med til sit andet OL. Arkivfoto Michael Svenningsen.
Lærke Buhl-Hansen tager sine erfaringer med videre til næste år.
Annonce

WINDSURFING: Det var cirka lige nu, at det hele skulle have peaket for Lærke Buhl-Hansen.

Hun kunne have brugt dagene i den japanske OL-by og slappet af efter en færdigsejlet RS:X-konkurrence ved havnen i Enoshima cirka 60 kilometer fra det olympiske epicenter Tokyo.

Men sådan skulle det ikke gå. Som en hel del andre sportsgrene er windsurfing-verdenen for tiden fuldstændig lagt ned. Ungdoms-VM skulle have været afholdt i spanske Cádiz senere i måneden, men det er udskudt.

November måneds EM i Athen er godt nok stadig planlagt til at ske, men det er langt fra sikkert, at det bliver afholdt på det oprindelige tidspunkt. Aktuelt er Udenrigsministeriets rejsevejledning til Grækenland skrevet med gult, akkurat som resten af Europa er, og Lærke Buhl-Hansen mener, at chancen for et EM er cirka "fifty-fifty".

I stedet kan hun genoplade og starte forfra. For nu sidder hun i sit livs form og kan gentage alt det, hun ellers har gjort det seneste år.

- Jeg gik simpelthen et skridt tilbage, da corona udsatte alt. Jeg sagde til mig selv: 'Hvad lavede jeg for et år siden?'. Der trænede jeg en helt masse, og det er jeg så begyndt at gøre igen. Jeg gjorde mig en masse erfaringer i min første forberedelse, og nu kan jeg lave en plan for, hvad der er vigtigt for mig, og så kan jeg bare gøre det med en masse erfaringer rigere, siger Lærke Buhl-Hansen.

Annonce

Ingen negative tanker

Tirsdag kom hun hjem fra Sydspanien, hvor hun har været på træningslejr i en måneds tid, og aktuelt er hun på Sjælland for at træne endnu mere.

Noget af det, hun har lært, er, at det ikke nødvendigvis er en ulempe at være på træningslejr i en hel måned i stedet for bare en uge, som hun ofte tidligere har været.

Og så handler det om at holde fokus på alt det, der er i egne hænder.

Lærke Buhl-Hansen

  • 28 år gammel
  • Blev nummer 15 i RS:X-klassen ved OL i 2016
  • Blev nummer 24 ved VM i 2019
  • Er medlem af Aarhus Sejlklub

- Det hele er meget underligt, for den store stævnesæson i forår- og sommerperioden er normalt målet. Så jeg har været nødsaget til at ændre målene til noget andet. Vi har mere fokus på den fysiske træning, som vi normalt har i vinterperioden. Jeg har for eksempel prøvet at bygge noget mere eksplosivitet i mine ben, og det er jeg ved at føre over på en lidt anden måde end normalt, hvor jeg ville bygge eksplosiviteten op gennem vinteren og forsøge at udfolde det i løbet af stævnerne.

- Man kan selvfølgelig risikere at miste lidt skarphed, når vi ikke sejler stævner. Men hvis man tænker på alt det negative, forstærker det lynhurtigt sig selv, siger Lærke Buhl-Hansen.

De olympiske konkurrencer i RS:X-klassen skal afholdes fra 25.-29. juli næste år med medaljeceremoni 31. juli. Lærke Buhl-Hansen er den eneste danske windsurfer, der har kvalificeret sig til OL.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Udvist efter 90 sekunder: - Jeg tænkte, jeg ville udvise lidt ro. Men det var ikke smart ...

Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

AGF

Patrick Olsen: Vi arbejder som svin

Annonce