Annonce
112

Aarhusianer forsøgte at dække over sin ven: Dømt for at lyve i landsretten

En 42-årig mand fra Aarhus er blevet dømt for at lyve i landsretten. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix
Annonce

Viborg: Tre østjyske mænd var for over to år siden i Vestre Landsret i en sag om hastighedsovertrædelser og hæleri.

For at dække over sin ven løj en 42-årig aarhusianer om, hvem der havde kørt den bil, der i juni 2016 havde kørt alt for stærkt, og som senere var endt i en straffesag om hastighedsovertrædelser.

Den tiltalte havde forklaret, at han selv havde kørt bilen for at redde sin 29-årige ven fra fængselsstraf. Denne påstand fremsatte han igen i en telefonsamtale med politiet i april 2017.

Politiet fandt dog senere beviser for, at det var den 29-årige og ikke den 42-årige, der havde kørt bilen, og at den 42-årige aarhusianer dermed havde løjet over for både retten og politiet. Den 42-årige, der nægtede sig skyldig, er tidligere straffet for videresalg af narko, besiddelse af narko, vold og hæleri.

Løgnen i Vestre Landsret straffede Retten i Viborg med en straf på 60 dages fængsel. Aarhusianeren modtog efter retssagen sin dom.

Den 29-årige ven blev i øvrigt dømt skyldig i medvirken til falsk forklaring over for offentlige myndigheder og samtidigt for hastighedsovertrædelserne, der var skyld i retssagen i første omgang.

Han fik en bøde på 3500 kroner og fik frataget sit kørekort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce