Annonce
112

Aarhusianer forsøgte at dække over sin ven: Dømt for at lyve i landsretten

En 42-årig mand fra Aarhus er blevet dømt for at lyve i landsretten. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

Viborg: Tre østjyske mænd var for over to år siden i Vestre Landsret i en sag om hastighedsovertrædelser og hæleri.

For at dække over sin ven løj en 42-årig aarhusianer om, hvem der havde kørt den bil, der i juni 2016 havde kørt alt for stærkt, og som senere var endt i en straffesag om hastighedsovertrædelser.

Den tiltalte havde forklaret, at han selv havde kørt bilen for at redde sin 29-årige ven fra fængselsstraf. Denne påstand fremsatte han igen i en telefonsamtale med politiet i april 2017.

Politiet fandt dog senere beviser for, at det var den 29-årige og ikke den 42-årige, der havde kørt bilen, og at den 42-årige aarhusianer dermed havde løjet over for både retten og politiet. Den 42-årige, der nægtede sig skyldig, er tidligere straffet for videresalg af narko, besiddelse af narko, vold og hæleri.

Løgnen i Vestre Landsret straffede Retten i Viborg med en straf på 60 dages fængsel. Aarhusianeren modtog efter retssagen sin dom.

Den 29-årige ven blev i øvrigt dømt skyldig i medvirken til falsk forklaring over for offentlige myndigheder og samtidigt for hastighedsovertrædelserne, der var skyld i retssagen i første omgang.

Han fik en bøde på 3500 kroner og fik frataget sit kørekort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Amatøragtigt uheld ved vandet

Aarhus har fået sine udfordringer med det nye, åbne havneareal, der er lavet til fornøjelse og almindelig udnyttelse for byens befolkning. Der er absolut ting, som ikke har været ordentligt gennemtænkt. Dem må vi reparere på, og vi skal lære at leve med vandet på en anderledes måde end tidligere. På land var det galt med trafikken mellem gående og cyklende på arealet omkring Toldboden. Det var ikke til at hitte hverken hoved eller hale i, så det har måttet rettes op på, så cyklister og gående nu kan se, hvor de skal færdes. Det er stadig ikke godt med de meget åbne arealer i de områder, hvor folk færdes. Det gælder for eksempel ved Dokk1, Toldboden, Honnørkajen og omkring Navitas. Så længe der ikke bliver gjort mere, end der er gjort nu, vil folk fortsat falde i vandet og i værste fald drukne. Men slemt og aldeles amatøragtigt var det med turbåden Svanen forleden aften. Den sejler folk rundt på havnen til en oplevelse af byen set fra søsiden. Vi har fået at vide, at der var fejl på Svanen. Vi kender ikke detaljerne, men at tre mennesker kunne falde i vandet, efter at båden havde lagt til som afslutning på en tur, er under niveau for, hvad der bør kunne ske. Svanen og dens besætning har været her før, men er ikke vant til at sejle og lægge til kaj i Aarhus Havn, for til daglig sejler den ved Mariager Fjord. Derfor skal der naturligvis tages særlige forholdsregler, når den er på et nyt sted. Og der skal tages hensyn til, at vejr og vind kan arte sig anderledes på ét sted end et andet. Når man som gæst og passager begiver sig om bord til en tur, der skulle være en oplevelse og ren fornøjelse, regner man med, at alle sikkerhedsforhold og betjening er i orden. Netop på det sted, hvor Svanen lægger til, blæser det undertiden voldsommere end andre steder, fordi vestenvinden nærmest kommer i en sluse. Båden blev blæst væk fra kajen. Det var ifølge forklaringerne med til at hindre, at i hvert fald en af de tre, der faldt i vandet, blev klemt mellem båd og kaj. Båden drev ud fra kajen. Om det var årsagen til, at de tre faldt i vandet, får vi måske at vide senere.

Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Annonce