Annonce
Debat

Aastrup gik ind i sagen: Nu fik dyreparkerne omsider et svar

"Danske zoologiske haver og akvarier gik ikke fri, da regeringen lukkede Danmark ned i marts måned sidste år. Som andre virksomheder har de også en række driftsomkostninger og faste udgifter. Dyrene fordrer ikke sig selv, og der skal løbende betales for vand, varme og el foruden løn til de ansatte og lån til bankerne. Men de har måttet vente meget længe for at få svar på et simpelt spørgsmål, der har haft stor betydning for økonomien", skriver Michael Aastrup Jensen. Arkivfoto: Kim Haugaard

DEBAT: Danske zoologiske haver og akvarier gik ikke fri, da regeringen lukkede Danmark ned i marts måned sidste år. Som andre virksomheder har de også en række driftsomkostninger og faste udgifter. Dyrene fordrer ikke sig selv, og der skal løbende betales for vand, varme og el foruden løn til de ansatte og lån til bankerne. Men de har måttet vente meget længe for at få svar på et simpelt spørgsmål, der har haft stor betydning for økonomien.

Derfor har jeg løbende haft fokus på sagen og er glad for, at DAZA, der repræsenterer de zoologiske haver og akvarier, herunder Randers Regnskov, Kattegatcenteret, Ree Park og Skandinavisk Dyrepark, hev fat i mig.


Sagen understreger blot vigtigheden af at have lokale folketingsmedlemmer, der bor i og aktivt kæmper for deres lokalområde.


Sagen er den, at ministeriet flere gange har ændret datoerne for lukkeperioden for DAZA's medlemmer. Det betyder, at der har været usikkerhed omkring længden på lukkeperioden og dermed også kompensationen.

I efteråret spurgte jeg ind til, om erhvervsministeren kunne komme med en afklaring, og der kom et foreløbigt svar i oktober om, at man så på sagen. Siden da er der ingenting sket. Hverken jeg eller DAZA har fået en opfølgning. Derfor stillede jeg et spørgsmål til mundtlig besvarelse i folketingssalen.

Pudsigt nok kom der aftenen før, spørgsmålet skulle besvares, endelig en afgørelse. Det er naturligvis helt tilfældigt og uden sammenhæng med, at mit spørgsmål skulle besvares 20 timer senere. Svaret har nu gjort, at de forskellige zoologiske haver og akvarier i Danmark kan få overblik over deres økonomi for 2020.

Det burde naturligvis ikke være nødvendigt, at medlemmer af Folketinget skal lægge pres på en minister, før der kommer et svar på en simpel indsigelse. Tre måneders ventetid fra et foreløbigt svar til en endelig konklusion er for lang tid. Det anerkendte den fungerende erhvervsminister. Sagen understreger blot vigtigheden af at have lokale folketingsmedlemmer, der bor i og aktivt kæmper for deres lokalområde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Torsdagens coronatal: Smittetallet dykker igen i Aarhus efter smittehop

Sport

Årets pokalfinale skal spilles i Aarhus

Annonce