Annonce
Aarhus

Aber på springtur: Trætte dyrepassere forsøger igen

<p>Den tilbageværende han i sit bur i Munkholm Zoo: Foto: Tommy Loberg Jøns</p>

Tirsdag morgen gør 10 mand høj fra Munkholm Zoo endnu et forsøg på at fange de fire abekatte på springtur.

Annonce

Zoo-ejer Benny Johansen er en træt mand tirsdag morgen. Munkholm Zoos fire aber på springtur i og omkring Balle driver gæk med personalet. Nu har de været undsluppet siden lørdag, og de spiser uden tøven bedøvelsesbananerne - uden at falde i søvn. Nu tager Benny Johansen nye midler i brug.

»Personalet er også ved at være trætte. Det er en lang jagt, vi har gang i. Men i løbet af formiddagen forsøger vi os igen med at stille bananmos frem til aberne. Nu putter vi bare en kraftig gang sovemedicin i bananerne. En dosis, der er to-tre gange større end mandag. Så må det da for hulen virke,« siger Zoo-ejeren, der dog langt fra har mistet humøret.

To af aberne befinder sig ved en gård nogle 100 meter fra den zoologiske have. De andre har vandret lidt rundt - blandt andet i Balle By.

»Men nu må vi se, hvor de har bevæget sig rundt i løbet af natten eller morgenen. Normalt sover de igennem som os mennesker om natten,« siger Benny Johansen.

»De kan sagtens klare kulden, og der er masser at spise af græs og træer med knopper på. Nu håber vi bare, at de kaster sig over bananmosen med bedøvelse. Men vi aner ikke, om det sker i løbet af en time eller seks.«

Efter flere forsøg lykkedes det mandag at lokke den bananmos, som man om morgenen stillede ud, i de flugtglade dyr. To af aberne har spist af mosen, hvor der er puttet sovemiddel i. Men bedøvelsen er ikke stærk nok, så nu vil abejægerne putte mere sovemiddel i, lyder medlingen kort før middag tirsdag.

Benny Johansens store skrækscenarie er dog blevet til virkelighed i løbet af mandag formiddag.

De fire aber har været på springtur siden lørdag, hvor de fik pillet hul i deres indhegning og stak af. Der er én berberabe tilbage i Munkholm Zoo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Børn og unge hårdt ramt: Omkring 30 smittede og 300 børn er sendt hjem fra århusianske skoler og dagtilbud

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce