Annonce
Aarhus

Abrella er nomineret til iværksætterpris

Midt i succesen med Byparaplyen er der kommet et skulderklap udefra. Abrella er nomineret blandt tre virksomheder til en iværksætterpris.

Midt i succesen med Byparaplyen er der kommet et skulderklap udefra. Abrella er nomineret blandt tre virksomheder til en iværksætterpris.

Annonce

Det er Business Region Aarhus Iværksætterpris 2015, der uddeles til de mest succesfulde iværksættere i Østjylland i tre kategorier: Bedste fysiske produkt, Bedste immaterielle produkt og Den kreative pris.

Det er i sidste kategori, Byparaplyen er med, og Iværksætterprisen overrækkes torsdag 16. april på Iværk&Vækst i Fængslet i Horsens.

Ud over æren og omtalen er hovedgevinsten et mentor-forløb med en af dommerne, der kan bidrage med stor erfaring inden for iværksætteri og sparring, samt 15.000 kr. sponsoreret af Nordea.

Abrella er i konkurrence med Min Bedste Bog og Rum for Undren.

Min Bedste Bog laver personlige børnebøger, hvor køberen indtaster personlige oplysninger om barnet online, og barnet får derefter tilsendt en personlig bog.

Rum for Undren udvikler webbaserede lærings- og undervisningsmaterialer til børnehaver og skoler. De sæt-ter fokus på børn og voksnes filosofiske undren og nysgerrighed.

»Vi er stolte af nomineringen og glæder os over, at målinger viser, at 50 procent af befolkningen i Aarhus kender os,« siger Andreas Søgaard fra Abrella.

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Skanderborg-fløj præsenteret i Aalborg

Leder For abonnenter

Selvfølgelig skal de møde til tiden, men...

En del af børn og unges opdragelse er at lære at møde til aftalt tid. Det handler ikke kun om skolen, men også når man laver aftaler med andre. Vi skal kunne stole på hinanden. Derfor skal unge lære at møde til tiden. Også når de er nået i gymnasiet. At de ikke altid gør det, er en kendt sag. Men der kan være gode forklaringer på, at en elev ikke er til stede, når klokken ringer ind til en times undervisning. Ved dagens begyndelse kan bus eller tog være forsinket, og hvis eleven er taget hjemmefra i passende tid til at nå frem til første time, har det ingen mening, at han eller hun skal have fravær for for sent fremmøde, hvis forklaringen ligger i, at den offentlige transport ikke fungerer som lovet. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kommer eleverne i møde, når hun har besluttet at afskaffe den bekendtgørelse om fravær, som den tidligere regering indførte i oktober sidste år. Hun vil lade landets gymnasier og deres lærere vurdere, hvornår en elev skal noteres for fravær. Hun mener, at lærerne fuldt ud er i stand til at vurdere, hvornår der er tale om en elev, som kommer for sent sammen med 300 andre, fordi busserne er forsinkede, og hvornår det handler om elev, der er sløv i optrækket. For de findes også. Der er sikkert også dem, der regner på, om de kan holde sig inden for grænsen for advarsler og lignende og tager sig en ekstra fridag på den konto. For slet ikke at tale om dem, der kan finde på at gå hjem før skoledagen slutter eller dem, der ikke sørger for at være i klassen, når frikvarteret slutter. Her skal gymnasiet og lærerne selvfølgelig gribe ind. Sløvhed, slendrian og ligegyldighed skal ikke tolereres. Men den sunde fornuft skal råde, når en elev, der kommer for sent, har en forklaring, som lyder plausibel. Systemet med at notere fravær bør heller ikke afskaffes, for det giver skolen en mulighed for at gribe ind, hvis en elev har brug for støtte i det faglige eller på trivsel i skolen. Så skal der sættes ind på andre måder, og ikke alle elever er lige åbenmundede om deres eventuelle problemer.

Annonce