Annonce
Aarhus

Adgang forbudt til Gellerup og Bispehaven: Folk på kontanthjælp skal holdes ude af ghettoer

Nu bliver det forbudt for folk på kontanthjælp, uddannelseshjælp og integrationsydelse at flytte til Gellerup og Bispehaven. Foto: Martin Ballund

Endnu en delaftale er faldet på plads på ghettoområdet. Denne gang i forhold til kontanthjælpsmodtagere, der ikke må flytte ind i de 16 hårdeste ghettoer.

AARHUS: Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og SF er fredag blevet enige om endnu en delaftale på ghettoområdet.

Aftalen betyder, at folk på kontanthjælp, uddannelseshjælp og integrationsydelse ikke må flytte til de hårdeste ghettoområder. Det oplyser Beskæftigelsesministeriet.

I Aarhus betyder det, at modtagere af disse ydelser i fremtiden må se sig om efter andre steder at flytte hen end Bispehaven og Gellerup/Toveshøj. Disse to ghettoer hører nemlig til i kategorien af hårdest ghettoområder.

Også Skovgårdsparken og Langkærparken er på regeringens ghettoliste, men begge har endnu ikke været på ghettolisten i fire år, hvilket er grænsen for, hvornår en ghetto betragtes som hård.

- Vi tager nye værktøjer i brug for at tage et opgør med parallelsamfund i Danmark, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

- Jeg er derfor glad for, at der er bred politisk opbakning til at indføre et direkte forbud mod, at folk på kontanthjælp, uddannelseshjælp og integrationsydelse må flytte til de hårdest belastede ghettoområder.

- Det her kan være med til at forandre ghettoområderne og sætte en stopper for parallelsamfund, som er en alvorlig trussel mod vores moderne samfund, siger han.

Det er regeringens ambition, at Danmark er uden ghettoer senest i 2030.

Annonce
Fredag kunne beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) præsentere endnu en delaftale på ghettoområdet. Den betyder, at folk på kontanthjælp ikke må flytte til de hårdeste ghettoer. Scanpix/Mads Claus Rasmussen/arkiv

Flere ghettoer

En række delaftaler på ghettoområdet er faldet på plads i ugens løb. Det hele begyndte tirsdag. Her blev regeringen, S, DF og SF sammen med De Radikale enige om finansieringen af den samlede ghettoplan. Det skete i Finansministeriet. Herefter er der kommet delaftaler på plads i Transport-, Bygnings- og Boligminister samt i Undervisningsministeriet. Det er forskelligt, hvilke partier der er med i de forskellige delaftaler.

Eksempelvis er der et flertal for, at andelen af almene familieboliger i de hårdeste ghettoområder skal nedbringes til højst 40 procent inden 2030.

Og kriterierne for, hvad der er en ghetto, er blevet opdateret, så ghettolisten indeholder 30 i stedet for 22 ghettoer. Det er regeringen, S, DF og SF enige om.

Det betød blandt andet, at Langkærparken er tilbage på ghettolisten, efter at boligområdet røg af listen i 2014 efter et enkelt år i det kedelige selskab.

Der er også flertal for at indføre sprogprøver i 0. klasse. Den aftale er indgået af regeringen, S og DF.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce