Annonce
Fodbold

Adiós, Brabrand: Målmand skifter til spansk klub

Henrik Lindhard, her i kamp mod Middelfart tidligere på året, skal nu til at snakke spansk. Foto: Ole Nielsen
Brabrand IF bliver en målmand færre - Henrik Lindhard skal for fremtiden vogte buret i en spansk klub.

BRABRAND: Der er gang i svingdøren i Brabrand IF for tiden. Først var det Jacob Linnet, der i sidste uge skiftede den blå bluse i Brabrand ud med den gule i Horsens, og nu tager en af Brabrands målmænd - Henrik Lindhard - også af sted. Dog lidt længere sydpå.

Han skal nemlig fremover vogte buret i Xerez CD, som spiller i den fjerdebedste spanske række. Men selvom det er nede i rækkerne, så er det stadig en fuldtidskontrakt, der venter i det sydvestlige Spanien, og det glæder Henrik Lindhard sig til.

- Jeg skifter til en klub, der har et topprofessionelt set-up, hvor man møder ind hver morgen kl. 09.00 for at træne. Det glæder jeg mig til, men det bliver selvfølgelig også en omvæltning. Og så ankommer jeg til en by med 200.000 indbyggere og et stadion med plads til 20.000 tilskuere. Det bliver stort, siger han til Brabrand IF's hjemmeside.

Annonce

Tredje målmand på fire år

Og de kan åbenbart noget med målmænd i Brabrand IF. I hvert fald er det tredje gang på fire år, at en af klubbens målmænd skifter til en fuldtidskontrakt hos en anden klub. Og det glæder Tom Søjberg, der er træner i Brabrand.

- Henrik Lindhard har været en klasse målmand for os, som vi har været meget glade for. Men han er også den tredje målmand inden for fire år, som Brabrand sender videre til fuldtidsfodbold. Det viser, at Brabrand har succes med at hente målmænd ind, videreudvikle dem og sende dem videre til et højere niveau. Henrik Lindhards skifte fortæller igen, at Brabrand er et godt springbræt for mange spillere, siger træneren om skiftet.

Hovedpersonen selv håber da også at vende tilbage til det vestlige Aarhus igen.

- Jeg har været sindssygt glad for at være i Brabrand. Det er bare en rar klub at være i på alle måder, og derfor bliver det selvfølgelig svært at forlade den. Men jeg skylder den klub meget, og derfor håber jeg virkelig på, det er et ”på gensyn” og ikke et ”farvel", siger han.

Det ville i så fald ikke være første gang, at Henrik Lindhard vender snuden mod Brabrand fra Spanien. For halvandet år siden skiftede han netop fra den spanske klub Formentera.

Hans ny klub, Xerez CD, spiller i den fjerdebedste spanske liga, men har ambitioner om at rykke op.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce