Annonce
112

Advarer mod trusselsbrev på mail: Ukendte afsendere ville afsløre 73-årigs færden på nettet

Mandag fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 73-årig mand fra Højbjerg, der i løbet af weekenden havde modtaget et trusselsbrev på sin computer. Foto: Katrine Becher Damkjær/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Østjyllands Politi opfordrer til, at man ikke trykker på links i mails fra afsendere, som man ikke kender, og man skal heller ikke overføre penge til ukendte personer.
Annonce

AARHUS: Politiet advarer om, at der den seneste tid har været falske mails i omløb.

Mandag fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 73-årig mand fra Højbjerg, der i løbet af weekenden havde modtaget et trusselsbrev på sin computer, hvor ukendte personer krævede betaling af bitcoins, hvis de ikke skulle videregive oplysninger om mandens færden på nettet.

Manden havde desuden modtaget en mail fra en der hed Susan, der oplyste, at hun havde set hans ”profil” og gerne ville være ven med ham. Derudover havde manden modtaget en invitation til at foretage en transaktion på 64.257,51 kroner.

Den 73-årige mand kendte ikke noget til nogen af delene, og han foretog sig intet, men valgte i stedet at kontakte politiet. Østjyllands Politi opfordrer til, at man ikke trykker på links i mails fra afsendere, som man ikke kender, og man skal heller ikke overføre penge til ukendte personer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce