Annonce
Østjylland

Politiet advarer: Det er knastørt - pas på med brugen af åben ild

Brug ukrudtsbrænderen med omtanke, lyder det fra to indsatsledere i Østjylland. I løbet af ugen har der været fire naturbrande i det østjyske, hvor vegetationen lige nu er knastør. Derfor advarer Østjyllands Politi om brug af åben ild. Genrefoto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Østjyllands Politi advarer om brug af åben ild i Østjyllands politikreds, da naturen er knastør efter en solrig påske. Ukrudtsbrænderen er den helt store synder, når det kommer til at starte naturbrande.
Annonce

ØSTJYLLAND: Den seneste uges varme temperaturer har ikke kun givet østjyderne sol på næsen, men også gjort naturen godt tør.

Derfor advarer Østjyllands Politi nu om brug af åben ild, da "vegetationen er knastør", som det hedder i et tweet fra politiet.

- Det, der sker, er typisk, at vegetationen fra sidste år er visnet og lige nu er meget tør. Samtidig er det nye, friske græs ikke vokset rigtig op endnu, så det gamle græs er også helt tørt og brænder let. Og så er det nu, at folk går i haven med ukrudtsbrænderen, siger indsatsleder ved Østjyllands Brandvæsen, Johnny Damgård.

I hans kreds har der den seneste uge kun været en enkelt naturbrand, men opfordringen lyder også for at forebygge og give omtanke inden tændstikker og ukrudtsbrænder findes frem, siger han.

Annonce

Brug brænder med omtanke

Tager man lidt længere nord på har der i den seneste uge været tre naturbrande i Favrskov, Hadsten og Randers-området.

Også her har ukrudtsbrænderen været den helt store synder.

- Vi kan helt klart anbefale, at man ikke bruger ukrudtsbrænder i nærheden af bygninger og buskads, for ilden spreder sig lynhurtigt. Med tørre blade og spindelvæv i bunden af buskene tager det kun få sekunder for flammerne at sprede sig. Derfor opfordrer vi til, at man bruger ukrudtsbrænderen med omtanke, siger Niels Henrik Nielsen, indsatsleder ved Beredskab og Sikkerhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Fire færdselsuheld i fredagstrafikken

Bakken Bears

Skrækpulje venter Bears i Champions League: - Det bliver nogle fantastiske kampe

Bakken Bears For abonnenter

Kommentar: Danmark har aldrig set et bedre hold end det Bakken Bears har lige nu

Annonce