Annonce
Fødselsdage

Advokat sveder bag trommerne i succesband

Michael Learns To Rock består af Jascha Richter (midten), Mikkel Lenzt (til venstre) og Kåre Wanscher (til højre). Siden 1991 har bandet solgt 11 millioner plader. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Århusianske Kåre Wanscher har nydt stor succes i Asien med Michael Learns to Rock, og samtidig driver han eget advokatkontor i København. Fredag 14. juni fylder han 50 år.

50 Bandet Michael Learns to Rock satte sig i 1990'erne igennem med hittet "The Actor", hvor én linje går: "I'm not an actor, I'm not a star". For bandet holdt de sidste ord i den sætning ikke. Stjerner er de blevet - specielt i Asien - og bandets trommeslager Kåre Wanscher, der fredag 14. juni fylder 50 år, er også advokat.

Det er mere end 30 år siden, bandet startede, og seks år efter begyndte Kåre Wanscher at læse jura på Københavns Universitet. 11 år skulle gå, inden han fik sin kandidatgrad. Men han driver nu sit eget advokatkontor med speciale i underholdningsbranchen.

Både faderen, morfaderen og farfaderen var jurister. Det har spillet ind. Ventetiden som musiker gjorde desuden den unge Wanscher rastløs. Der skulle findes noget, der kunne fylde tiden ud.

Da bandet rejste rundt i Asien i 1990'erne, havde trommeslageren to kufferter med. Én til tøj. Én til jurabøger. Dog har digitaliseringen gjort det noget nemmere. Bandet rejser fortsat meget, men så længe der er internet, kan der arbejdes, fortæller Wanscher.

I 15 år har Kåre Wanscher været advokat ved siden af musikkarrieren.

- Det sjoveste, det, der giver mig mest livsglæde, er at spille musik. Men jeg har aldrig aflyst et job, fordi jeg skulle i retten, siger han.

De to karrierespor har passet godt sammen. I perioder, hvor bandet har haft travlt, har advokatkarrieren ikke presset så meget på. Og omvendt.

Trommeslageren har også en praktisk næse. Han har været med omkring planlægning og bogholderi i bandet. Og de seneste fem år har han - foruden at hamre på gryderne i bandet - været gruppens manager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bil brød i brand på tankstation

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Aarhus

Cykler fra Swapfiets indtager byen

112

Kvinde slap heldigt fra at blive kørt ned i busskur ved Banegården: Bilisten var påvirket af narko

Aarhus For abonnenter

Beredskab er aktiveret på hospital i Skejby: - Vi er parate til coronavirus

Annonce