Annonce
Fødselsdage

Advokaten lærte af både far og farfar

Martin Juste fylder 40 år og kan glæde sig over, at han har kombineret sin fars og sin farfars job til ét.

40 Martin Juste, Aarhus, partner og advokat hos Kammeradvokaten, fylder 40 år tirsdag 2. juli.

Han er specialiseret i offshore-vind, sø- og transportret, som han har beskæftiget sig med siden tiden på universitetet og fortsat med først på et advokatkontor og sidenhen som juridisk chef hos Siemens Gamesa Renewable Energy med en udstationering i Singapore i halvandet år.

1. januar i år startede han hos Kammeradvokaten i Aarhus - byen, hvor han også er født og opvokset. Han rådgiver inden for offshore-vind, vedvarende energi, infrastruktur og sø- og transportret og har stor erfaring med at forhandle kontrakter i forbindelse med udviklingen af vindprojekter. Han har blandt andet været med til at gennemføre det første havvindmølleprojekt i Taiwan. Han har også stået for forhandlingerne af Turbine Supply Agreements (TSA'er) og servicekontrakter ved gennemførslen af store havvindmøllepark-projekter rundt omkring i Danmark, herunder Kriegers Flak, Anholt Havmøllepark, Vesterhav Syd og Vesterhav Nord.

Han har møderet for Højesteret.

Hans farfar var sammen med tre andre de første jurister, der blev uddannet fra Aarhus Universitet, mens hans far er shippingmand. Martin Juste har så at sige kombineret de to job og er selv blevet jurist inden for shipping.

Han bor i Aarhus sammen med sin kone Ditte, og de har sammen datteren Iben på otte år og sønnen Thomas på seks år. Når tiden tillader det, ynder Martin Juste at spille golf - en passion, han har haft, siden han var helt ung og spillede som juniorspiller. I dag spiller han på hobbyplan.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Annonce