Annonce
Fødselsdage

Afbleget Aqua-stjerne podcaster nu erotik

Søren Rasted med det afblegede strithår fra dengang, hvor Aqua var et ungt fremadstormende popband. Håret er nu klippet, og torsdag 13. juni fylder han 50 år. Foto: Mogens Flindt/Ritzau Scanpix
De afblegede lokker hører fortiden til, men Søren Rasted holder sammen med Lene Nystrøm og René Dif fortsat fast i Aqua. Torsdag 13. juni fylder Søren Rasted 50 år.

50 Det var det afblegede strithår og fingersnilde på keyboard, der gjorde Aqua-Søren kendt i store dele af verden i slutningen af 1990'erne. Men efterhånden er Søren Rasted blevet mere end Aqua. Han har blandt andet lavet et band med sin nevø, og han har lavet en podcast. Torsdag 13. juni fylder han 50 år.

I 1997 udkom albummet "Aquarium", der med ørehængende tyggegummipop og 17 millioner solgte eksemplarer slog sig fast. På pladen var blandt andet "Barbie Girl" og "Doctor Jones". Hurtigt fik Aqua succes. Det skete med ubetalelig ufrivillig pr-støtte fra Barbie-firmaet Mattel, der sagsøgte bandet for at gøre pigedukken til et sexobjekt.

Efter en aldrig overgået dansk salgssucces i udlandet på angiveligt 33 millioner solgte plader gik bandet i 2001 i opløsning efter interne spændinger. Siden er Aqua genopstået, og i starten af 2019 har gruppen turneret i Australien.

- Jeg har altid tænkt på Aqua som en gave, man kan finde frem en gang imellem. Det skal ikke fylde for meget i mit liv, men det er fedt at vide, at hvis man åbner den, gemmer der sig nogle nye fantastiske oplevelser, har han sagt i et interview med Euroman.

Rasted startede sammen med nevøen popgruppen Hej Matematik. Derudover er han fast inventar hos Mads Steffensen i radioprogrammet "Mads og monopolet". Og han har startet en podcast-serie "Den grå side", hvor kendte danskere læser erotiske historier højt.

I 16 år var Søren Rasted og forsangeren i Aqua, Lene Nystrøm, gift. Sammen har de to børn.

Annonce
Søren Rasted udgiver podcasten og showet "Den grå side", hvor kendte danskere læser højt fra mandebladet Ugens Rapport. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce