Annonce
Aarhus

Kommunen skifter kurs: Lægger op til at droppe flytteplaner for rutebilstationen

Siden 2011 har Teknik og Miljø haft en plan om at bygge ny busterminal i tilknytning til Aarhus H. Nu er magistratsafdelingen vendt 180 grader og anbefaler i stedet, at busterminalen anlægges, hvor rutebilstationen ligger i dag. Foto: Kim Haugaard
Siden 2011 har det været planen at flytte rutebilstationen op til Aarhus H. Nu vil Teknik og Miljø beholde den, hvor den er.

AARHUS: Man har en mening, til man tager en ny.

Også i Teknik og Miljø, der siden 2011 har haft en plan om at flytte Aarhus Rutebilstation op til Aarhus H.

Her skulle den ligge på et dæk, hævet over Banegraven i niveaufri forbindelse med vandrehallen.

Men den plan er nu begravet. I en indstilling til Magistraten anbefaler Teknik og Miljø, at rutebilstationen bliver, hvor den har ligget siden 1954.

I spil er også en busterminal på den overdækning af banegraven, som Aarhus Kommune, DSB Ejendomme, MT Højgaard og PensionDanmark samarbejder om.

Annonce

Hensigtsmæssigt alternativ

Men Teknik og Miljø foretrækker alternativ A – nemlig at bygge en ny busterminal, hvor rutebilstationen ligger.

”Fra et byudviklingsmæssigt, tidsmæssigt og økonomisk perspektiv er alternativ A det mest hensigtsmæssige løsningsalternativ, da det nemmere lader sig integrere i et fremtidigt byudviklingsprojekt, og da kommunen i dag allerede ejer arealet. Derudover har alternativ A færre tidsmæssige bindinger, og en igangsætning vil være mulig uafhængigt af Banedanmarks elektrificeringsprojekt,” skriver Teknik og Miljø.

Annonce

Ikke plads til el-tog

Banedanmarks elektrificeringsprojekt er løbet ind i det problem, at Bruuns Bro og vandrehallen er så lav, at der ikke er plads til de pantografer, der er monteret oven på el-tog, som vi kender det fra letbanen.

En løsning kan være at bryde vandrehallen ned og bygge en ny i en højde, der giver plads til de nye elektriske tog.

Og først når man kender højden på fremtidens vandrehal, kan man opføre et dæk til en ny busterminal i samme niveau.

En busterminal på rutebilstationsgrunden skal integreres i en fremtidig byudvikling i området. Det skal være muligt at bygge ovenpå busterminalen og at anlægge en parkeringskælder under den.

Teknik og Miljø vurderer, at opførelsen af en busterminal på rutebilstationsgrunden vil koste i omegnen af 58 millioner kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Kommentar: Derfor ligner AGF et hold, der er ved at smide hele sæsonen på gulvet

Annonce