Annonce
Aarhus

Afføring lukkede Aarhus Havnebad: Det populære havnebad åbner igen tirsdag

Vandet i havnebadet er blevet renset og skiftet, efter man mandag fandt afføring i havnebadet. Tirsdag åbner havnebadet igen til normaltid klokken 11. Foto: Bo Amstrup

Aarhus Havnebad åbner igen tirsdag til normal tid klokken 11. Vandet er blevet skiftet og renset, efter man mandag fandt afføring i havnebadet.

AARHUS: Flaget bliver igen grønt ved det århusianske havnebad tirsdag. Det betyder, at badevandskvaliteten igen er god, så århusianerne kan få sig en kold dukkert i det velbesøgte havnebad.

- Vandet er blevet skiftet, og der er blevet ryddet op efter de efterladenskaber, der blev fundet i går, fortæller Nikolaj Kruse, hydrogeolog hos Aarhus Kommune.

Aarhus Havnebad måtte holde lukket mandag, efter man havde fundet en "voksenpølle" i vandet. Der var tale om nogle unge mænd, der havde været nede i bassinet og lave en "pølle" natten til mandag. Det blev opdaget mandag morgen, da havnebassinets personale før bassinets åbningstid var i gang med at gøre havnebadet klar til badegæsterne.

Annonce

Nyt, renset vand

Havnebadet var derfor lukket hele mandag, der blev taget vandprøver af vandet, og vandet skulle skiftes.

- Vi følger de samme procedurer, som man gør i svømmehaller, når der sker den slags. Det betyder, at vi med den renseanordning, vi har, og vandskiftet kan åbne igen efter et døgns tid, siger Nikolaj Kruse.

Han forklarer, at der i havnebadet både er et renseanlæg, der renser vandet gennem et vandfilter, og at vandet i havnebadet bliver skiftet med tidevandet.

Da medarbejderne opdagede afføringen, lukkede de havnebadet for badende og Aarhus Kommune tog en vandprøve, som man afventer svar på i løbet af tirsdag, men Nikolaj Kruse forsikrer, at der ikke er nogen grund til at være nervøs for at bade i havnebadet tirsdag, selvom der endnu ikke er svar på vandprøven.

- Med de erfaringer vi har fra svømmehaller, så ved vi, at det plejer at være i orden efter 24 timer, men vi tog en vandprøve for en sikkerhedsskyld, forklarer han.

To strande med rødt flag

Mandag skrev Århus Stiftstidende også, at Aarhus Kommune frarådede badning ved de to populære strande ved Blommehaven og Ballehage. I modsætning til havnebadet er der tirsdag fortsat rødt flag ved disse strande.

Et brud på en kloakledning i Højbjerg betød, at det røde flag blev hejst på de to strande mandag, fordi der muligvis kunne være løbet spildevand ud og badevandskvaliteten skulle derfor overvåges.

- Vi fraråder badning på de to strande, indtil vi har fået vores prøver. I modsætning til i havnebadet, er det svært at vide, hvornår alt spildevandet er løbet ud af bækken, så vi afventer prøverne, siger Nikolaj Kruse.

Strandene forventes at hejse det grønne flag igen onsdag. Indtil videre kan man i stedet benytte havnebadet eller de øvrige århusianske strande.

Aarhus Havnebad åbner til normaltid tirsdag klokken 11. Man kan følge badevandskvaliteten i Aarhus på badevand.dk.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce