Annonce
Østjylland

Affald og sortering: Nu skal brugerne spørges

Affaldsselskab vil høre, hvad brugerne mener om affald og sortering. Desuden er der planer om et borgerpanel.

Odder: Verden skal reddes, og det kan gøres en dåse ad gangen. Det mener Renosyd, som vil høre, hvad kunderne mener om affald og sortering.

Derfor får bliver alle kunder via e-Boks bedt om at være med i en tilfredshedsundersøgelse. Beskeden bliver sendt ud mandag 17. februar til brugerne i kommunerne Odder og Skanderborg.

- Når du afleverer dit affald til genanvendelse eller genbrug eller stiller dit restaffald ud til Renosyds chauffører, som kører det hen på energianlægget, så bidrager du til en grøn og bæredygtig omstilling af vores lokalsamfund. Og det er en stor og vigtig opgave, som kræver, at vi er i dialog med borgere og virksomheder i vores kommuner, siger Renosyds bestyrelsesformand, Finn Sander Jensen i en pressemeddelelse.

Annonce

Genbrug og skær ned

Selskabet har en vision om at lave gamle dåser om til nye dåser og på den måde lave affald om til værdi og bidrage til en bæredygtig verden. Men selskabet vil også gerne have borgerne til at lave mindre affald.

- Danmark er ét af de lande i verden, der producerer mest affald pr. indbygger. Det hænger sammen med et stort forbrug af råvarer og ressourcer, som står næsten for halvdelen af vores CO2-udledning. Affaldsmængderne har været stigende i de seneste 10 år. Den kurve skal vi have knækket nu, og derfor skal vi have kunderne med, siger Kresten Bjerre, der er næstformand i Renosyd.

Foruden tilfredshedsundersøgelsen vil Renosyd også lave et borgerpanel. Interesserede kan kontakte borgerpanel@renosyd.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus For abonnenter

Nelson boede 14 år i en flygtningelejr: - Det betyder alt for mig at blive dansk statsborger

Annonce