Annonce
Aarhus

Afgørelsens time: I dag besluttes det, hvornår letbanen kører

Aarhus Letbane kan komme i drift i næste uge. Det skal afgøres i dag på et møde i København ved middagstid. Foto: Henning Bagger

Bliver det i uge 50, at de første passagerer kører med Danmarks første letbane? Det får vi svar på i dag.

AARHUS: Nu er det lige ved. Bevares, det har det været før, men nu, i dag, bliver det afgjort om letbanen kommer på skinner i næste uge, eller om århusianere skal vente længere på åbningen.

Aarhus Letbane mødes fredag med Trafikstyrelsen i København, hvor det skal besluttes, om letbanen må køre med passagerer fra i næste uge, uge 50.

En af de sidste udfordringer var certificeringen af letbanens operatør, Keolis, der blev godkendt af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen tirsdag 5. december.

Mødet finder sted ved middagstid.

Annonce

Otte anmærkninger

Letbanens såkaldte assessor, firmaet Ricardo Rail, er en slags revisor for Aarhus Letbane og de har anført otte anmærkninger i sikkerhedsvurderingsrapporten. Tirsdag 5. december fremsendte Aarhus Letbane derfor en mail til styrelsen, der beskriver, hvordan man vil håndtere de otte anmærkninger.

Trafikstyrelsen skal vurdere, om letbanen har foretaget de nødvendige tilpasninger, om assessor har håndteret sit arbejde tilfredsstillende samt om oplægget til håndteringen af de otte anmærkninger kan accepteres.

Hvis Trafikstyrelsen mener det på mødet fredag, forventer Aarhus Letbane, at man får lov at køre med passagerer i løbet af uge 50. Eventuelt på særlige vilkår i en indledende fase.

Og så er der fra frivillige hænder lovet kage og fest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce